Algemeen

HERE COMES THE SUN

De zomer komt er weer aan! Na twee jaar lang thuis te hebben gezeten, is het hoog tijd om weer lekker op vakantie te gaan. Waarschijnlijk heb je al een plek geboekt, al is de optie voor een last-minute er natuurlijk ook nog. Weet je al wel waar de reis naar toe gaat? En ga je dit jaar op vliegvakantie? Dan heb je vast ook al nagedacht over de vele perikelen rondom het Nederlandse vervoer.

De eerste kilometers
De meeste mensen leggen de eerste kilometers van de reis, in de richting van het vliegveld, af met het openbaar vervoer of de auto. Ook de taxi is een mogelijkheid om snel en praktisch bij de luchthaven te komen.

Bijvoorbeeld met Taxi Eindhoven, naar Schiphol of buitenlandse luchthavens zoals Düsseldorf en Brussel zijn vaak makkelijk online te boeken. Geen gedoe met koffers of tassen die je van vervoersmiddel naar vervoersmiddel moet slepen. En het lijkt misschien in eerste instantie prijzig, maar met de huidige brandstofkosten en parkeren bij een luchthaven, loopt de prijs voor eigen vervoer ook snel op. Helemaal ook nu het rommelt bij de NS.

Personeelstekort bij NS
De NS kampt namelijk met een groot personeelstekort. Op dit moment staan er zo’n 1100 vacatures open. De NS denkt een oplossing te hebben om meer mensen te interesseren om zich aan te melden voor een opleiding tot machinist of conducteur: vanaf begin juni reist een speciale treinsimulator langs verschillende stations in Nederland. De tijd zal het leren of dit de oplossing is, maar voorlopig is op tijd komen niet meer gegarandeerd. De NS wil wel graag een proef doen met elektrische ov-fietsen en hoewel dit zeker het fietsen van langere afstanden makkelijk maakt, is het niet echt een optie met grote baggagestukken. 

Lange rijen op Schiphol
Ook Schiphol kampt met een veel te weinig personeel. Sinds de meivakantie staan de kranten er vol van; Schiphol is megadruk! De wachttijden voor de bagagebanden blijven op lopen. Passagiers kwamen niet op tijd door de douane, misten hun aansluiting of vluchten werden helemaal geschrapt. Eind mei ging Schipholbaas Benschop door het stof in de Tweede Kamer, er was te veel gelet op de kosten en te weinig op de kwaliteit. Inmiddels hebben de vakbonden FNV & CNV een akkoord bereikt met Schiphol en krijgt het grondpersoneel een zomertoeslag. Maar de vraag blijft of deze toeslag de problemen op zo'n korte termijn gaan oplossen.

Fijne vakantie! 
Hoe je ook naar het vliegveld gaat, met de auto, het openbaar vervoer, of de taxi, na twee jaar lockdowns zullen het mooie dagen worden. Een fijne vakantie gewenst voor iedereen, uiteraard ook voor de mensen die heerlijk van het zonnetje genieten vanuit hun eigen achtertuin!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!