Algemeen

NS wil proef met elektrische OV-fiets

Foto ter illustratie

NS is van plan om een proef te starten voor de verhuur van elektrische OV-fietsen: de OV-ebike. Op vier stations wil NS een jaar lang dertig OV-ebikes beschikbaar stellen. Van reizigers komt regelmatig de vraag naar elektrische OV-fietsen. Met deze proef wil NS onderzoeken of de OV-ebike in de smaak valt en of de OV-ebike een waardevolle toevoeging is op het huidige aanbod van OV-fiets. De proef start naar verwachting in de zomer van 2022.

“Op dit moment komt bijna de helft van onze reizigers met de fiets naar het station. Veel reizigers pakken na de treinreis een OV-fiets om het laatste stukje van hun reis af te leggen. Met de OV-ebike willen we het ook voor reizigers die vanaf het station iets verder moeten reizen nog aantrekkelijker en makkelijker maken om voor het laatste gedeelte van de reis de fiets te pakken”, vertelt Marise Bezema, verantwoordelijk voor de OV-fiets bij NS.

NS heeft de proef voorgelegd aan consumentenorganisaties, ProRail en gemeenten. De reacties zijn op het plan van NS om een proef met een OV e-bike te houden zijn positief. De stations waar de proef met de OV-ebikes komt, maakt NS binnenkort bekend.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!