Algemeen

Een gezellige tuin maken; zo doe je dat!

Het hebben van een gezellige tuin, wie wil dat nu niet? Een tuin waarbij je vrienden graag langskomen om gezellig samen te eten of te borrelen, maar ook een tuin waar je zelf lekker tot rust kunt komen. Je kunt deze ideale tuin op een paar manieren realiseren, maar er zijn wel wat duidelijke elementen die je niet mag missen. We zetten ze graag voor je op een rijtje, zodat je enkel de checklist hoeft af te vinken!

Veel groen in je tuin

Een strakke tuin met veel tegelwerk en nette lijnen is leuk en chic, maar straalt niet direct gezelligheid of een warm welkom uit. Als je dit nou heel mooi vindt, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een gedeelte van je tuin te benoemen tot terras. Dit gedeelte kun je dan strak inrichten. Een belangrijk element in een gezellige tuin is het hebben van veel groen. Je kunt dit snel bereiken door grote, groenblijvende planten te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een kunstgrasmat. Je kunt gemakkelijk kunstgras leggen in eindhoven, waarbij je zelfs nog uit verschillende soorten ‘gras’ kunt kiezen. Op deze manier is je tuin snel groen en nodigt deze uit voor een gezellige borrel.

 

Een buitenkeuken of barbecue

Hoe heerlijk zou het zijn als je in de zomer lekker buiten kunt koken en eten met vrienden? Het is natuurlijk ontzettend vervelend als al je gasten met een verfrissend drankje buiten zitten, terwijl jij staat te zwoegen in de keuken. Je mist hierdoor niet alleen de helft van de gesprekken, maar staat ook nog eens in je eentje al het werk te doen. Doe dit in plaats van binnen, lekker relaxed buiten! Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken om lekker buiten te barbecueën en te eten, waaronder de gezelligheid! De kans is groot dan je gasten ook nog een handje willen helpen!

 

Verlichting op de juiste plek

Veel mensen vergeten elektra in de tuin en juist de verlichting is ontzettend sfeerbepalend. Maak een mooi lichtplan voor in de tuin, zodat je alle pluspunten extra kunt uitlichten. Heb je bijvoorbeeld een mooi beeld staan of een grote plant die mooie schaduwen kan creëren? Het leuke hieraan is dat je ook een beetje kunt spelen met de verlichting en deze kunt blijven aanpassen tot het je volledig bevalt. Scoor wat mooie buitenverlichting en ga aan de slag!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!