Algemeen

Dit is waarom wij zo van barbecueën houden

Wanneer het eerste zonnestraaltje in onze tuin valt, steken sommigen gelijk de barbecue aan. En als je een wandeling maakt in dit zonnige weer, ruik je gelijk: iemand is hier aan het barbecuen. Nederlanders kunnen vaak niet wachten om buiten van alles op de gril te gooien en lekker samen te eten. Maar waarom is dat?

De weersvoorspellingen zien er weer goed uit, dus de barbecues worden gelijk uit de garage gehaald. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 9 van de 10 Nederlanders minstens eens per jaar barbecueën. Bij een ander onderzoek gaven mensen aan dat ze BBQ’en als nationaal cultureel erfgoed zien.

 

Gezellig grillen

We doen het vooral voor de gezelligheid. De barbecue geeft ons het gevoel van vakantie en vrijheid. Daarnaast is het niet lang goed weer om buiten te eten, dus willen we gebruik maken van deze situatie. Sommigen zullen daarom zelfs vaker per week de barbecue aansteken.

 

Winter barbecuen

We vinden het zo gezellig dat sommige Nederlanders het zelfs in de winter willen doen. Maar voor de meeste mensen kost het teveel moeite. Het is dan natuurlijk te koud om buiten te eten, dus moet je heen en weer lopen om binnen te eten en buiten het eten voor te bereiden. Niet zo gezellig dus. 

 

Populairste eten

Vlees, groenten, salades, sauzen: we slaan veel eten in voor het barbecuen met vrienden en familie. We hebben allemaal ons favoriete vlees voor op de barbecue, maar het speklapje is toch wel het populairste stuk vlees. De saus die we het meest gebruiken, is de knoflooksaus. Maar we houden het niet alleen bij vlees, groenten op de barbecue wordt ook populairder. 

 

Nu het lekker weer is moeten we er gebruik van maken en dus lekker buiten eten! 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!