Algemeen

'Bioscopen open, nachtclubs blijven gesloten'

Gisteravond was het weer zover. Premier Mark Rutte en Hugo de Jonge (minister van volksgezondheid, welzijn en sport) kwamen terug in het parlementsgebouw om een persconferentie te geven omtrent de coronapandemie.

Tot nu toe dezelfde regels

 

Anderhalve meter afstand, regelmatig handen wassen, hoesten/niezen in de ellenbogen…al deze regels zijn niet aangepast. Alhoewel de bioscopen, restaurants en kledingwinkels open mogen gaan, blijven discotheken en nachtclubs toch nog gesloten. Volgens Rutte zou het virus alleen maar toenemen als deze uitgaansplekken opengaan.

Welke regels nog meer van toepassing blijven:

  • Werk zoveel mogelijk thuis als je die optie hebt
  • Bij verkoudheid thuisblijven
  • Als één van jouw huisgenoten koorts of benauwdheid heeft, blijft iedereen thuis
  • Niet naar plaatsen gaan waar het druk is
  • Draag een mondkapje in het openbaar vervoer
  • Neem voor de zekerheid handdesinfectie mee als je niet jouw handen kan wassen 
  • Geen handen schudden (gebruik eventueel de buitenkant van de ellenboog)

 

Kijk voor meer informatie op de website van De Rijksoverheid

 

COVID-19

Het coronavirus heeft de Nederlandse bevolking en de provincie Noord-Brabant flink geteisterd. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal, mentaal en economisch. Eindhovens burgmeester John Jorritsma noemde de impact van de coronacrisis 'enorm'. Begin maart maakten de inwoners van Nederland en mensen wereldwijd de eerste golf mee. De eerste coronapatient komt uit Loon op Zand, een halfuur -met de auto- van Eindhoven vandaan. Door stijging van het aantal positief geteste personen kwam er een hele grote druk in de zorg.  Tot nu zijn de cijfers stabiel gebleven, maar het blijft volgens Mark Rutte ‘spannend’ hoe COVID-19 zich de rest van de maanden gaat gedragen. 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!