Algemeen

Zon, zee en het 'corona' gevoel

Terug uit het buitenland en nu weer aan de slag. De zomer ‘corona ’vakantie -is voor een aantal mensen- voorbij. Sommige gaan weer terug naar school toe of krijgen digitaal les en anderen zijn terug op de werkvloer te vinden of werken vanuit huis. Er is ook een groep in de samenleving die ervoor kiest om tijdens de grote vakantie te werken en meteen naar huis te gaan uit angst dat zij het virus kunnen oplopen maar ook toe zijn aan de zon-zee-en-strand-gevoel. Kan deze groep die droom waarmaken?    

Restricties  

Sinds de coronacrisis is het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking erg veel veranderd. Zomaar een vlucht boeken naar de andere kant van de wereld is heel lastig, als een land bij de hoge risicogroep behoort. Neem bijvoorbeeld Spanje. Het reisadvies van dit land staat nu op ‘oranje’. Het betekent dat op reis gaan naar steden als Barcelona en Madrid sterk wordt afgeraden. Tot nu toe staan landen zoals België, Italië en Frankrijk op ‘geel’. Dan is op reis gaan naar deze plekken nog mogelijk. Het kan zijn dat een land van geel naar oranje kleurt (of andersom). Hou dan het nieuws en de website die over dit soort zaken gaan goed in de gaten. Download anders ook de reis app van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Inpakken

Vakantie geboekt, alles ingepakt en nu nog even wachten hoe de situatie loopt. Ben je toch nog bezig met inpakken? Vergeet niet om handdesinfectie en mondkapjes aan te schaffen. Bij het aanschaffen van handdesinfectiegel is het wel belangrijk om te weten hoeveel liter je mee mag nemen en of je dit in jouw handbagage mag stoppen. Volgens de website van Eindhoven airport van je vloeistoffen, spuitbussen en gels in een verpakking wel meenemen mits ze maximaal 100 milliliter zijn. Bovendien is het aanschaffen van rubberen handschoenen ook handig om mee te reizen. 

We zijn geland!

Je bent op de vakantiebestemming en staat meteen voor deur van jouw hotelkamer, en dan? Natuurlijk is het logisch dat je bij binnenkomst de handen even wast. Het kan nog hygiënischer: neem een douche. Jouw lichaam is naar talloze plekken geweest (airport, misschien wel een taxi/bus genomen, vrienden per ongeluk geknuffeld bij binnenkomst). Voordat je de mooiste plekken wilt gaan bezoeken is het handig om -weer- handdesinfectie en mondkapjes mee te nemen. Waarschijnlijk zal je regels zoals anderhalve meter afstand en mondkapjes in het openbaar aandoen overal en nergens horen of lezen.

Terug naar Nederland

Als je terugreist naar Nederland is het belangrijk om de reis app goed in de gaten te houden. Dan kun je controleren of je bij aankomst tien dagen in quarantaine moet blijven.

Nog op vakantie?

Ben je nog steeds thuis? Dat is geen enkel probleem. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Vakantie vieren in Nederland wordt ook officieel vakantie genoemd. Voor nu kun je alleen nog dromen over jouw ideale vakantiebestemming en hopen dat het coronatijdperk zo snel mogelijk voorbij is. 

 

Bron: Rijksoverheid, Nederlandwereldwijd, Eindhoven airport   


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!