Uitgaan

Zomerconcerten kick-off met de Canto Ostinato

Muziekgebouw Eindhoven en DOMUSDELA organiseren deze zomer de serie Zomerconcerten in de binnentuin van het DOMUSDELA-complex (Paterskerk & de Kapel). Vanaf 11 juli zal er elk weekend in de buitenlucht een variëteit aan concerten gegeven worden: jazz, licht-klassiek en wereldmuziek, singer-songwriters en kids-concerten, aan alles is gedacht. Zelfs de inwendige mens is niet vergeten, want de concerten zijn te combineren met een heerlijke brunch (zondagochtend) dan wel met een borrel of een kop thee.

De recente samenwerking van Muziekgebouw Eindhoven en DOMUSDELA heeft een nieuw concept voortgebracht waarbij de prachtig opgeknapte oude binnentuin van de Paterskerk en de Kapel een hoofdrol krijgt. Met meer dan voldoende ruimte om op een veilige manier een kleine 100 man publiek te ontvangen biedt de tuin de mogelijkheid voor een veelzijdige programmering. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven deze Zomerconcerten te bezoeken, staat elk concert telkens in twee sessies op 1 dag gepland. 

Op zondag 12 juli wordt de serie afgetrapt door slagwerker Dominique Vleeshouwers & Friends met een bijzondere uitvoering van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt, de meest gespeelde compositie uit de Nederlandse muziekgeschiedenis en enorm geliefd bij het grote publiek.

En we kunnen ons vast verheugen, want de serie Zomerconcerten brengt ons ook The Rosenbergs, Carel Kraayenhof, rebellencollectief Pynarello en vele anderen: tot eind augustus elk weekend mooie, swingende, ontroerende en leuke concerten in de binnentuin van DOMUSDELA waarbij genoten kan worden van een brunch, een aangeklede borrel of gewoon een hapje en een drankje - laat die warme zomer maar komen! Kaarten (met en zonder brunch) zijn verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven. 

Zondag 12 juli 2020 | 12:00 & 15:00 uur
Binnentuin DOMUSDELA (Paterskerk)
Dominique Vleeshouwers, Vincent Houdijk vibrafoon &
Ramon Lormans, Maikel Claessens marimba
Tickets €15 - Muziekgebouw Zomerconcerten


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht