Algemeen

Zakken vol met verloren AliExpress spulletjes zijn erg populair

Bestel jij vaak wat bij AliExpress? Je kunt nu ook ongeopende zakken met pakketjes kopen van AliExpress of Wish. Ze worden vaak aangeboden voor 50 euro op bijvoorbeeld Marktplaats en zitten vol met verrassingen.

Als je rond scrollt op AliExpress kom je allerlei hebbedingetjes tegen voor een lage prijs, dus zo’n zak vol met die spulletjes is natuurlijk helemaal leuk. De pakketjes die in de zak zitten zijn nooit aangekomen bij degene die het heeft gekocht en gaan weer terug naar een distributiecentrum. Dan worden ze opgekocht en weer doorverkocht. De pakketjes zijn te vinden op Marktplaats of via social media, vaak op Facebook. 

 

Populair op social media

Op social media, zoals TikTok, laten mensen al massaal zien wat er in hun pakketjes zitten. Ze kopen het omdat ze vooral benieuwd zijn naar wat er in de pakketjes zit. En de jongeren, vaak influencers, willen meedoen aan de trend. De reden dat het zo populair op TikTok is, is omdat mensen via het scherm ook de spanning meekrijgen, zonder het zelf te hoeven kopen. 

 

Waar komen de pakketjes vandaan?

De zakken vol met spulletjes brengen wel wat vragen met zich mee. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe dit proces verloopt en wie dus de pakketjes aanbiedt. Zo komen de meeste pakketjes uit het buitenland, dus hoe komen ze hier in Nederland? Daarom verwijdert Marktplaats advertenties met de mystery pakketjes. Ook de Consumentenbond waarschuwt er voor. 

 

Het idee lijkt misschien wel leuk, maar vaak valt de inhoud tegen. Er zitten bijvoorbeeld veel telefoonhoesjes in. Daarnaast is het allemaal maar vaag waar de spulletjes vandaan komen. Misschien toch maar even goed over nadenken als jij wel geïnteresseerd bent om aan deze nieuwe trend mee te doen.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!