Algemeen

Wethouder Samir Toub opent Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek Eindhoven

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema 'Like en cancel', en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. In de Bibliotheek Eindhoven wordt hier aandacht aan besteed met passende activiteiten. Wethouder Samir Toub (Diversiteit, Zorg, Jeugd en Maatschappelijke ondersteuning) zal op 5 november aanwezig zijn om het startsein te geven.

Tevens staan deze week alle informatieve boeken over mediawijsheid en mediaopvoeding, of over programmeren, digitale geletterdheid en computervaardigheden in De Witte

Dame Eindhoven bij elkaar, aangevuld met allerlei extra informatie.

HackShield in de bieb: Ga de strijd aan tegen nepnieuws – Zaterdag 5 november 14.00-15.30 uur

Spelenderwijs digitaal weerbaar worden, dat is de bedoeling van het interactieve spel HackShield in de bieb: Een nieuwe AR-game voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Via een spannend spel leren kinderen de gevaren van internet en ontwikkelen ze vaardigheden waarmee ze deze gevaren tegen kunnen gaan.

 

Webinar: Like en Cancel – Dinsdag 8 november, 20.00 – 21.00 uur

Het is belangrijk dat ouders betrokken blijven en hun kinderen begeleiden, maar hoe doe je dat? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek met je kind over het gedrag online? Tijdens het webinar zet Denise Bontje deze vragen centraal.

 

Praktische informatie
Beide activiteiten zijn gratis, maar je moet je van te voren aanmelden via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.  


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!