Algemeen

Wereld S₁c₅r₂a₁b₃b₃l₃e₁ dag

13 april is het wereld Scrabble dag. De dag dat de maker, Alfred Mosher Butts, jarig is. Iedereen kent het spel Scrabble wel. Je zult het vast wel eens met je ouders of opa en oma hebben gespeeld. Dit populaire spel bestaat al meer dan 80 jaar en is nog steeds een favoriet bij vele spelliefhebbers. Om deze dag te vieren heb ik de leukste feitjes over Scrabble op een rijtje gezet.

 

- Scrabble is in 121 landen verkrijgbaar en het spel is beschikbaar in 31 verschillende talen. In totaal zijn er ruim 150 miljoen exemplaren verkocht!

- Het is mogelijk om 1782 punten te scoren met één woord. Dit lukte wedstrijdspeler Benjamin Woo door het woord ‘oxyfenbutazon’ te spelen over de bovenkant van het boord. Hierdoor raakte hij drie keer de ‘Triple Word Score’ en zeven kruiswoordraadsels naar beneden te maken.

 - De Engelse versie van het spel heeft maar 100 tegels. De versie in het Italiaans en Portugees hebben er maarliefst 120!

 - Er zijn 124 combinaties te maken met alleen tweeletterwoorden. Elke letter van het alfabet kan gebruikt worden op de V na.

 - Scrabble is het tweede beste bordspel in de Amerikaanse geschiedenis. Op de eerste plek staat Monopoly.

 - Scrabble wordt over de hele wereld gebruikt om de Engelse taal te leren.

 

Kijk vanavond even in de spellenkast of op zolder en speel het spel Scrabble. Je zult er geduld voor moeten hebben, want het spel kan heel lang duren!

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!