Algemeen

Welkom, Majesteit! De hechte band tussen Philips en het Koninklijk Huis in beeld bij het Philips Museum

Logeren in villa De Laak, radio-uitzendingen vanuit het NatLab en een kijkje in de nieuwste hybride operatiekamer in Best. Het Koninklijk Huis en het gezondheidstechnologiebedrijf hebben een hechte band die teruggaat tot 1916. In dat jaar heeft koningin Wilhelmina aan Philips het predicaat ‘Koninklijke’ toegekend.

Op dinsdag 27 april is Eindhoven gaststad voor Koningsdag 2021. Ter gelegenheid hiervan heeft het Philips Museum een bijzondere gevelexpositie gemaakt met exclusieve foto’s aan de buitenkant van de allereerste fabriek van Philips aan de Emmasingel in Eindhoven. De expositie is nu al voor iedereen te zien.

 

Conservator Sergio Derks te gast in de Orange Room

Vanuit een studio op de High Tech Campus neemt het koninklijk gezin tijdens Koningsdag deel aan een speciale tv-uitzending die via de NOS, en online, is te volgen. Brainport Eindhoven presenteert zich die dag aan de hand van het thema KennisMaken.

 

Sergio Derks, conservator van het Philips Museum, is te gast in de Orange Room. De Orange Room is een belangrijk element van de digitale programmering van Koningsdag 2021. Het fungeert als de backstage van de hoofdprogrammering. Hierin blikken bijzondere gasten terug op het bezoek van het Koninklijk gezin.

 

Gevelexpositie Philips Museum

Vanwege de coronamaatregelen is het Philips Museum op dit moment gesloten. Daarom is gekozen voor een gevelexpositie aan de buitenkant van het gebouw. De expositie bestaat uit videobeelden en exclusieve foto’s op A0-formaat en is nu al voor iedereen te zien. Een voorproefje is ook online terug te vinden via de website van het Philips Museum.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!