Algemeen

WEET IK VEEL! festival viert vijfjarig jubileum met nieuwe workshops

Tijdens het WEET IK VEEL! festival ontdek je van alles op het gebied van techniek, ontwerpen, maken, media, cultuur, onderzoeken en bewegen op verschillende toffe plekken op Strijp-S. Van 29 augustus tot en met 2 september kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zichzelf en elkaar de hele week uitdagen in uiteenlopende interessante workshops.

Al vanaf 2017 inspireert het WEET IK VEEL! festival elke zomer -op het coronajaar 2020 na- honderden kinderen nieuwe talenten en kwaliteiten in zichzelf te ontdekken. Deze vijfde editie verhuist het centrale veld voor het eerst naar het binnenplein van Natlab, dat al feestelijk is ingericht voor het buitenfilm festival. WEET IK VEEL! wordt georganiseerd door Architectuurlessen, de Bibliotheek Eindhoven en Natlab.

Nieuwe workshops
Elk jaar wordt het programma-aanbod uitgebreid met nieuwe workshops. Dit jaar is er nog meer focus op groen en duurzaamheid. Zo kunnen kinderen op stadssafari of op ontdekkingstocht door het Voedselbos. Door interactief en zintuiglijk bezig te zijn, leren we samen meer over de natuur.

Tevens is het aanbod culturele workshops uitgebreid. Tijdens het festival kunnen kinderen zelf aan de slag als circusartiest, leren ze improviseren op de theatervloer, een eigen podcast maken of hiphoppen van een echte choreograaf. Er is zelfs een workshop filmwonden grimeren!

Bovendien hoeven ook de jonge uitvinders zich niet te vervelen, met workshops kettingreacties creëren, ontwerpen, instrumenten bouwen en robots programmeren. En natuurlijk kunnen ze hun energie kwijt in de sportieve workshops freerunnen, skateboarden en BMX-en.

Praktische informatie
WEET IK VEEL! festival is voor kinderen van 7-12 jaar.
Wanneer: maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september 2022 van 9.00 - 15.00 uur.
Waar: Strijp-S, Eindhoven. Verzamelen bij het binnenplein van Natlab, Kastanjelaan 500. De workshops vinden plaats op verschillende locaties op Strijp-S. Entree: €29,50 per dag. Aanmelden per dag mogelijk via: www.weetikveelfestival.nl.

Stichting Leergeld Eindhoven wil dat alle kinderen van 4-18 jaar mee kunnen doen, ook als er thuis weinig geld is, en betaalt in bepaalde gevallen het festivalkaartje. Iedereen kan dus bij het WEETIKVEEL! festival aanwezig zijn. Meer info: www.weetikveelfestival.nl/stichtingleergeld


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!