Algemeen

Wat te doen met de overgebleven paaseitjes?

Witte chocolade, pure chocolade of toch koffievulling?

 

Het is dit weekend Pasen en dat betekent dat we lekker veel gaan eten! Van paasbrood tot chocolade paashaasjes, wat lekker! Maar waar we natuurlijk allemaal het meest naar uitkijken zijn de paaseitjes! Je hebt ze in zoveel verschillende smaken. Zo zijn er de standaard melk en pure paaseitjes, die altijd wel te vinden zijn in de winkels. Maar voor de echte liefhebbers zijn er nog veel meer bijzondere eitjes! 

Zo zijn er eitjes met stukjes hazelnoot, stukjes stroopwafel, mokka, of zelfs met knettersuiker. Kortom een ontzettend lange lijst, waarvan je er zeker een hoop in huis gaat halen! Maar gaan al die paaseitjes wel op? Daarom ging ik eens opzoek naar lekkere recepten die je kunt maken met de overgebleven paaseitjes. Sommige recepten zagen er zelfs zo lekker uit dat ik denk ik nog een extra zak eitjes haal!

 

Hieronder heb ik dan ook twee voorbeelden die lekker makkelijk te maken zijn en snel op tafel kunnen.

 

Paaseibolletje

Dit is een beetje hetzelfde idee als een knakworstje in bladerdeeg, maar in dit geval zit er een paaseitje in! Zorg dat je een hete oven hebt, bladerdeeg en genoeg paaseitjes. Rol de paaseitjes in het bladerdeeg en doe ze een paar minuten in de oven. Ik kan de gesmolten chocolade al bijna ruiken!

 

Brownie met paaseitjes

Voor dit lekkere gebakje heb je een oven nodig, uiteraard paaseitjes en een heel scherp mes. Je gaat namelijk de brownies maken zoals ze op de verpakking staan, maar in plaats van heel je brownie mengsel in een keer in de bak te doen, doe je dit in etappes. Eerst een laagje brownie mengsel, dan een laagje halve paaseitjes. Dit blijf je doen tot het mengsel op is. Hierna volg je verder het recept. Zodra de brownie klaar is en een beetje is afgekoeld, heb je een heerlijke paasei brownie!


Uw reactie




AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!