Algemeen

Wat moet ik nu aan?!

Altijd al een uitdaging voor veel mensen maar nu Corona op z’n retour lijkt een extra uitdagende vraag voor iedereen die nu weer op sollicitatiegesprek kan. Dat heerlijke huispak kan natuurlijk niet en omdat de extra ‘Corona-Kilo’s’ er nog niet af zijn, zit dat mooie jasje toch net te strak. En dan is het ook nog bloedheet. Wat te doen? Dress for Success Eindhoven biedt de helpende hand.

Dress for Success adviseert werkzoekenden uit Eindhoven en omgeving al 12,5 jaar over persoonlijke presentatie en voorziet hen gratis van een complete set passende kleding. Kleding waarmee je de beste versie van jezelf kunt laten zien en een goede eerste indruk kunt maken bij je potentiele werkgever.

 

De afgelopen maanden gaven de adviseurs van Dress for Success via online sessies tips en workshops over de eerste indruk bij (online) sollicitaties. Inmiddels kunnen klanten weer ontvangen worden in de ‘winkel’ aan de Marconilaan 28 in Eindhoven. Iedere klant komt op afspraak en krijgt een anderhalf uur durende ‘personall shopping’ ervaring zoals een van de klanten het onlangs noemde. Na een kleur- en figuuranalyse kan er uitgebreid gepast worden om de juiste outfit te vinden die past bij de persoon en de functie. De collectie van Dress for Success bevat zowel dames- als herenkleding en iedere outfit wordt afgemaakt met de juiste accessoires en eventueel make-up. Alle kleding is gedoneerd door bedrijven en particulieren.

 

Wat wel en wat niet?

Iedere sessie met een klant is maatwerk. Het gaat erom dat de kleding representatief is, je je er goed in voelt en je zelfvertrouwen geeft. Loop je nooit op hakken of in een jurk dan doe je dat bij je sollicitatiegesprek ook niet. Maar je moet wel kunnen zie dat iemand aandacht aan zijn of haar uiterlijk heeft besteed, zijn best heeft gedaan. Of je het nu leuk vindt of niet, op basis van je uiterlijke verschijning koppelt je gesprekspartner er al de eerste seconden van de ontmoeting onbewust allerlei kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen aan. Iemand die er slordig of onverzorgd uitziet zal het met zijn werk ook wel niet zo nauw nemen.

 

Wat bij de ene kan, kan bij de ander misschien niet. Toch is er kleding die iedereen beter kan vermijden bij een sollicitatiegesprek. Dat is bijvoorbeeld kleding waarbij te veel ‘bloot’ is te zien. Ook niet wanneer het erg warm is. Voor dames: diep decolleté, korte rok of broek, geen mouwen, voor heren: korte broek, hemd korte mouwen.  Je denkt dan aan uitgaan of vrije tijd. Modieuze destroyed jeans behoort ook tot die categorie. Een werkgever ziet graag dat je klaar bent voor werk. Hetzelfde geld voor teenslipper of sandalen. Vooral mannen hebben nog weleens de neiging om te ruime kleding te dragen, want dat zit zo comfortabel. Kleding die precies goed zit komt veel actiever over. Drukke opzichtige dessins trekken de aandacht weg van je gezicht. Ook een witte broek is af te raden, je ziet er ieder vuiltje op.

 

Voor wie

Iedereen met een uitkering of minimum inkomen die op zoek is naar (beter) werk, vrijwilligerswerk, stageplaats of start als zzp-er is van harte welkom bij Dress for Success. Via de website dressforsuccess.nl/eindhoven kun je een afspraak maken. Bellen voor een afspraak kan ook:

06 – 31 32 89 44. Advies en kleding is gratis voor bovengenoemde groep. Kleedsessies zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!