Algemeen

Wat er wél te doen is deze carnaval

Optochten en feesten kunnen niet doorgaan en veel carnavalsverenigingen hebben niet eens een prins gekozen dit jaar. Toch er zijn een aantal coronaproof activiteiten geregeld waardoor we toch nog een beetje kunnen feesten.

3 Uurkes Vurraf

Omroep Brabant trapt carnaval elk jaar af met 3 Uurkes Vurraf. Dat wordt dit jaar anders gedaan: er zijn nog steeds optredens, maar je kunt er niet fysiek bij zijn. Door een loting kun je te zien zijn op een scherm op het podium. En het is natuurlijk nog steeds te volgen live op 12 februari op Omroep Brabant.

 

Regionaal

Carnavalsverenigingen bleven hoopvol, maar helaas kunnen we dit jaar niet feesten zoals normaal. Toch worden er regionaal ook verschillende dingen georganiseerd. In Westerhoven kun je bijvoorbeeld meedoen aan een moppenwedstrijd. In Oirschot kan de jeugd een prijs winnen door foto’s te maken, verkleden of dansen. En Hapert heeft een expositie geplaatst in een park met historische en recente foto’s van hun Kempenoptocht.

Heel veel lokale omroepen zullen een speciaal carnavalsprogramma uitzenden, waar ze bijvoorbeeld ook terugkijken of vorige jaren.

 

De Brabantse veiligheidsregio’s gaven aan dat de maatregelen nodig zijn zodat we hopelijk volgend jaar wel weer echt carnaval kunnen vieren.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!