Algemeen

Wandelen over het Breinpad

Wandelen heeft veel voordelen, voor zowel je fysieke als je geestelijke gezondheid. Wekelijks 150 minuten wandelen verbetert het mentale welzijn en vermindert het risico op depressie. Het is een laagdrempelige activiteit die je eigenlijk overal kunt doen. Het belangrijkste is om het geregeld te doen en vol te houden.

In Eindhoven is genoeg gelegenheid om te wandelen. Een mooie wandeling is langs het Breinpad op Landgoed De Grote Beek van Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGzE). Het landgoed vind je aan Dr. Poletlaan 40. Een natuurwandeling langs gebouwen, bos, kunst en natuur. De meanderende route, in totaal 4 kilometer lang, neemt je mee langs prikkelende bouwwerken, kunst en zitplekken.

Breinpunten

Het 65 hectare grote bos heeft een belangrijke functie voor de stad Eindhoven. Het is een plek waar aan mentale gezondheid en herstel gewerkt wordt. Het Breinpad bevindt zich in dit bos. Met het Breinpad wordt er nadrukkelijk geïnvesteerd in de beleving en helende werking van natuur. Daarom zijn er kunstobjecten, relicten en follies: zogenoemde ‘breinpunten’ geplaatst. Breinpunten zijn bijvoorbeeld zit – en uitkijkplekken, een boom – en observatiehut, een bijentuin, het water in de Grote Beek en een labyrint.

Breinpad – boek

Met behulp van cliënten, naasten, medewerkers en vrijwilligers van GGzE krijgt het Breinpad steeds meer vorm. Er zijn nog verschillende breinpunten in ontwikkeling, maar de route is nu al meer dan de moeite waard om te lopen! Het Breinpad boekje is te leen bij de receptie (Dr. Poletlaan 40) of online te vinden op ggze.nl/breinpad. Deze gids neemt je mee in de gedachten achter dit mooie pad, met informatie over alle breinpunten. De route vind je in het boekje en is langs het pad met breinmarkers aangegeven.

Er is in de omgeving van het pad een aantal parkeerplaatsen. Je komt langs de route ook een aantal restauratieve voorzieningen tegen, waar tijdens openingsuren toiletten beschikbaar zijn en het parkeren van een fiets mogelijk is. Een van deze voorzieningen is het koffiehuis van Caffeine Dealers op Dr. Poletlaan 23. Hier kun je terecht voor een heerlijke kopje koffie (to go) met iets lekkers. De koffie wordt gebrand en gezet door cliënten van GGzE.

www.ggze.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!