Algemeen

Een bijzondere avond in het Victoriapark

 

Afgelopen donderdag zijn Cailynn en ik naar het Victoriapark geweest voor een bijzondere avond. Wij mochten namelijk een kijkje nemen bij Vogelvrij. Dit is een Coronaproof openluchtevenement vanuit Mies-en-Scène in samenwerking met De Huiskamer in Eindhoven.

 

In Vogelvrij spelen vluchtelingen zonder verblijfsvergunning de hoofdrol. Dit betekent dat er ontroerende verhalen naar boven komen die je wellicht zelf niet had verwacht. Je krijgt een kijkje in de wereld zonder een vast verblijf, leven in onzekerheid en het zijn in een onbekend land.

 

De route

Toen Cailynn en ik aankwamen lopen mochten we in een korte rij aansluiten om ons tasje op te halen. In dit tasje zat een koptelefoon, wat informatie, een spelletje, een zakje popcorn en vogelzaadjes. Na een korte uitleg mochten we onze wandeling starten en we begonnen bij de vogelpootjes. Deze konden we volgen zodat we op onze route zouden blijven.

 

We liepen langs verschillende projectors af waar een korte video te zien was met personen die hun verhaal vertelde. Doormiddel van de koptelefoon konden wij de video goed horen en zaten we meteen in het verhaal. Aan het eind van elk verhaal kwamen we tot realisatie hoe ontzettend dankbaar we mogen zijn voor ons leven in Nederland.

 

Nadat we verschillende video’s hadden bekeken kwamen we bij de nachtopvang. Dat is een bekende plek voor veel Huiskamerbezoekers. Hier kregen we een beeld hoe het eruit ziet voor deze mensen. Een fijn gevoel dat je ergens terecht kunt, maar echt veilig voel je, je niet.

 

Na de wandeling hebben we de koptelefoons weer ingeleverd en kregen we nog een broodje Falafel om mee naar huis te nemen. Erg lekker!

Het was zeker een mooie en interessante avond!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!