Algemeen

Vier Eindhovense initiatieven krijgen Impulsgelden

In het impulsgeldenprogramma van provincie Noord-Brabant zijn in de laatste beoordelingsronde 18 aanvragen voor subsidie impulsgelden gehonoreerd voor innovatieve, toekomstbestendige en aansprekende culturele projecten. In totaal is er €719.644,00 verstrekt. Met een impulsbijdrage kunnen deze initiatieven uitgroeien tot verankerde projecten waar we in Brabant trots op kunnen zijn.

In Eindhoven e.o. zijn de initiatieven TOEAC, RHIANNIN, Stichting Baltan en Cultuur Heeze-Leende, gehonoreerd. 

De impulsgelden zijn beschikbaar gesteld door de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Kunstloc Brabant is in opdracht van de provincie verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

De Provincie Noord-Brabant is na 2023 gestopt met het impulsgeldenprogramma. In 2023 was de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor subsidie impulsgelden, het is op dit moment niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen. Lees hier meer over dit besluit.

De toekenningen in Eindhoven:

TOEAC

Accordeonduo TOEAC, bestaande uit Renée Bekkers en Pieternel Berkers, treedt al ruim 20 jaar op als ambassadeur van het klassiek accordeon. Renée en Pieternel werken regelmatig samen met andere musici en componisten en zoeken samenwerkingen op met kunstenaars van andere disciplines, zoals dans, theater, film en circus. Nu wil het duo met de impulsbijdrage een professionaliseringsslag maken op het gebied van marketing en communicatie en zich inhoudelijk ontwikkelen door de focus te leggen op het zelf componeren van muziek voor nieuwe muziektheatervoorstellingen. 

RHIANNIN

Rianne Wilbers beweegt zich al geruime tijd in de wereld van de klassieke muziek. Door het traject dat zij doorliep binnen MusicHub Brabant realiseerde Rianne zich dat ze toe was aan een nieuwe (artistieke) stap in haar carrière en besloot ze verder te gaan onder de naam RHIANNIN. Onlangs presenteerde RHIANNIN haar eerste EP ‘Bodyless’ bij poppodium Effenaar. Met de bijdrage uit het impulsgeldenprogramma wil RHIANNIN gaan werken aan haar eerste album, ‘Bodylanguage’. Ook wil ze een live-performance ontwikkelen waarin muziek, kunst, beweging en digital art samenkomen en samenwerkingen aangaan met andere muzikanten en bands, om zo op termijn meer bekendheid te verwerven en een groter publiek te bereiken. 

Stichting Baltan

Met de impulsbijdrage wil Baltan Laboratories haar rol als organisatie voor talentontwikkeling verstevigen. Met het 'Raise Your Voice' traject richt het culturele lab zich op het begeleiden, faciliteren en ondersteunen van kunstenaars en ontwerpers die werken aan economische, ecologische, politieke en sociale uitdagingen. Dit doet Baltan aan de hand van leer- en talentontwikkeling trajecten met kleine groepen. Hierbij wordt de achtergrond en expertise van de deelnemers losgelaten en is er geen sprake van hiërarchie tussen de deelnemers en de tutoren. Binnen het Raise Your Voice traject wordt aandacht besteed aan de inhoudelijke ontwikkeling en positionering van de maker als de praktische begeleiding in het opzetten van een professionele praktijk.

Stichting Kunst en Cultuur Heeze-Leende

Stichting Kunst en Cultuur Heeze-Leende organiseert jaarlijks ‘Kunstsmullen’, een cultureel evenement in de gemeente Heeze-Leende waarbij het landschap centraal staat. In het eerste kwart van de vorige eeuw was Heeze een van de bekendste kunstenaarsdorpen van Nederland. De schilders die er kwamen lieten zich inspireren door de natuur, het landschap rond het dorp en de mensen die er woonden. De historie van de kunstenaars die in de regio hun sporen achterlieten, was voor Stichting Kunst en Cultuur Heeze-Leende in 2012 de aanleiding om het initiatief te nemen voor ‘Kunstsmullen’. Inmiddels is ‘Kunstsmullen’ een begrip in de regio: de laatste editie trok rond de 7000 bezoekers. Nu wil de stichting verder professionaliseren en structurele aanpassingen aanbrengen die tot continuering van kwaliteit en kwantiteit moeten leiden. Hiervoor ontvangt zij een impulsbijdrage.  


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!