Algemeen

Verrassing voor de wijk: de Woensel-West Eregalerij

Het begon met de posteractie ‘Virus Vrij: wat doe jij?’, om buren op een vrolijke manier, en gepaste afstand, met elkaar te laten communiceren. Of om een helpende hand te vragen of aan te bieden. Want dat kunnen de bewoners uit Woensel-West als geen ander, elkaar helpen als het nodig is. Daarom trok Tante Netty als vervolgactie met speciale karren, een stapel uitnodigingen en kei blije muziek door de wijk om bewoners te vragen: Wie nomineer jij? Ontwerper Roos de Bruijn bedacht dit concept om mensen elkaar een verguld bedankje te laten geven. De verzameling trofeeën staat tot 2 november 2020 in een prijzenkas, op de kruising Wattstraat en Morsestraat in Eindhoven.

Roos de Bruijn legt de reden achter de actie uit: “Boodschappen voor elkaar doen is ook een heldendaad. En vragen hoe het met iemand gaat kan een wereld van verschil maken. Dat mag best eens gezegd worden.” Zoiets gaat niet iedereen even gemakkelijk af, bleek tijdens het rondrijden. “We werden soms heel sceptisch ontvangen, dat dit toch helemaal niet nodig was. Maar na een tijdje doorvragen werden er opeens onverwachte complimenten aan elkaar gegeven. En straalden flinke rauwdouwers, goede vrienden en stille buren opeens helemaal van trots.”

Prijzenkas op het plein
Bij het nomineren van de prijs hoorde ook een uitnodiging voor de onthulling, die om welbekende redenen niet meer door kon gaan. Om de pret zo min mogelijk te drukken is daarom weer een kaart op de bus gedaan, zodat alle genomineerden op eigen gelegenheid een kijkje kunnen gaan nemen. Op de verhoging op het nieuwe plein op de kruising Wattstraat en Morsestraat staat de opvallende prijzenkas, boordevol blinkende trofeeën. Allemaal speciaal ontworpen door Roos en voorzien van gegraveerde plaatjes met de namen en bedankjes. Roos: “Het liefst heb je natuurlijk voor iedereen in de wijk een trofee, maar ik hoop dat dit een inspiratiebron wordt. En dat iedereen elkaar blijft complimenteren, vooral voor de kleine dingen.” De Woensel-West Eregalerij is ook onderdeel van de virtuele Dutch Design Week en te vinden op https://ddw.nl/nl/programma/3518/woensel-west-eregalerij

Tante Netty
Geboren en getogen in het Eindhovense Woensel-West, maar ondertussen op vele plekken in en buiten Eindhoven actief. Tante Netty koppelt jonge kunstenaars en designers aan sociale uitdagingen om tot nieuwe inzichten, oplossingen en verbindingen te komen. Dat doen ze voor bedrijven, wijken, kleine en grote groepen mensen. Ze zorgen dat alles supergoed geregeld wordt en de kwaliteit hoog is, zodat maker en opdrachtgever bij elk project kunnen groeien. Zo pakken ze sociale uitdagingen aan én dragen ze bij aan een gezond en betrokken cultureel klimaat. In Nederland en verder.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!