Algemeen

Verkleed je huisdier dag

Vandaag 14 februari is het de nationale ‘verkleed je huisdier dag.’  Het is niet een officiële feestdag in Nederland maar in andere landen wordt het wel groots gevierd,  de dag is ontstaan in Amerika. Een mevrouw Colleen Paige is de bedenker van de ‘Dress Your Pet up’ maar ze is niet alleen de bedenker van de verkleed je huisdier dag. Ook is Colleen Paige een huisdier & family lifestyle expert, dierengedragstherapeut, ontwerper en acteur. 

 

Buiten de ‘verkleed je huisdier dag’ heeft Paige ook meerdere nationale dagen opgericht zoals: dag van de hond, dag van kat, dag van de puppy, dag van de straathond, wildlife en nog meer. 

 

Het doel van deze dag is dat de eigenaren van de huisdieren tijd nemen om samen met hun geliefde hondje of katje of andere huisdieren plezier te maken en er net wat meer aandacht aan ze te geven. 

 

Over deze nationale dag is veel opstand geweest over dierenmishandeling, maar Paige vindt het heel belangrijk dat de dieren er niet onder lijden en geen pijn hebben als je ze aankleed. 

 

Geef jij je je huisdier vandaag ook extra aandacht?


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!