Vega Special

VEGA SPECIAL: Laten we samen allemaal kiezen voor gezonder en bewuster!

Tijden veranderen en mensen veranderen. De vraag naar vegetarische en veganistische opties en vervangers neemt met een snel tempo toe. Mensen zijn zich steeds bewuster van wat ze eten, hoe gezond het is en waar het vandaan komt.

 

BeefyGreen is gevestigd op de Food Campus in Helmond, waar zij samen met paddenstoelkwekers en foodtechnologen werken aan nieuwe paddenstoelrassen en technieken om plantaardige producten nog beter en smaakvoller te maken. BeefyGreen levert een plantaardig en puur ingrediënt, zonder geheimen: de oesterzwam. Waarmee heerlijke vegetarische gerechte of burgers gemaakt kunnen worden.

De Baby-boom generatie (1946-1964) zal waarschijnlijk de eerste en laatste generatie zijn welke elke dag vlees eet. De mainstream consument kiest om milieu-, gezondheid- en/of dierwelzijnsredenen om één of meerdere dagen geen vlees te eten. Waarbij vleesvervangende-producten steeds beter zijn geworden, zeker de laatste jaren zijn deze behoorlijk meer gaan lijken op de vleesvariant. De jongere generaties, Millenials en generatie Z, kiest bewust om geen of veel minder vlees te eten als hun ouders.

De makkelijkste manier om minder vlees te eten is om vleesporties kleiner te maken en deze vervangen door meer groente of paddenstoelen. Maar omdat vegetarische gerechten vaak niet meer onder doen voor de vleesvariant, is de keus om een vlees-vrij gerecht te eten steeds makkelijker geworden. De producten en gerechten zijn gewoon lekker, toevallig ook vegetarisch.

Voor de bedrijven in deze special is het belangrijk dat ze toegang hebben tot gezonde en lekkere vegan en vegetarische opties. In het verleden was het aanbod kleiner, en waren er veel minder leveranciers. Ik en deze ondernemers dragen bij aan een gezondere en betere maatschappij. 

Laten we samen allemaal kiezen voor gezonder en bewuster!

 

Franks Nouwens,

Directeur Beefygreen

www.beefygreen.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!