Algemeen

Vandaag is internationale Melkdag

Vandaag is het internationale Melkdag. Deze dag bestaat al zo lang dat het niet duidelijk is wanneer deze is ontstaan. Er wordt gedacht dat deze dag om melk “te vieren” in het leven is geroepen toen melk werd geleverd in glazen flessen. Daardoor werd de distributie veel makkelijker en konden mensen deze witte lekkernij langer en hygiënischer bewaren.

melk

Melk en zuivelproducten worden gezien als een belangrijk aspect van een gevarieerd dieet. Niet alleen melk zelf, maar dus ook boter, yoghurt, kaas en veel andere producten die een melkbasis hebben.

 

Tegenwoordig zijn we gelukkig niet meer afhankelijk van een melkboer die onze flessen voor de deur zet. We kunnen zuivelproducten in alle supermarkten kopen en steeds meer biologische of kleinschalige boerderijen hebben een winkel die direct aan de consument verkoopt. 

 

We hebben ook steeds meer keus. Geiten- en schapenmelk waren vroeger een stuk moeilijker te krijgen en zijn nu vaak gewoon te vinden in de supermarkt. Net als veel buitenlandse producten op melkbasis zoals kazen en sauzen.

 

Dus vier vandaag internationale Melkdag met een groot glas melk, een milkshake of een lekker bakje yoghurt.

 

Proost!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!