Algemeen

Vanaf 31 mei een week vol technologie en verwondering tijdens de 10e Dutch Technology Week

Technologie en de hightech-industrie zijn belangrijk voor de Nederlandse economie. De sector draagt bovendien bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Tijdens de Dutch Technology Week kun je zien en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. En juist dankzij technologie kan de tiende editie doorgaan, want een groot deel van het programma zal online plaatsvinden.

Bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken samen aan een week vol verrassende technologie. De week is bedoeld voor scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs, (technologie)studenten mbo, hbo en wo en voor iedereen die interesse heeft in technologie, in de sector werkt of er zou willen werken.

De evenementen die deze week worden georganiseerd zijn gratis te bezoeken, soms is vooraf inschrijven wel nodig.

DTW Talks en webinars
Vanuit het virtuele Klokgebouw in Eindhoven – het DTW Online Podium – zullen voorhoedespelers in de technologie in de DTW Talks ingaan op verschillende thema’s. Ook organiseren verschillende partners van DTW webinars over specifieke onderwerpen. Zo komt een breed scala aan technologie aan bod: van kunstmatige intelligentie tot fotonica en van robotseks tot de auto van de toekomst. De week wordt afgetrapt met Students on stage, geprogrammeerd door studenten van het Summa College, Fontys Hogescholen en de TU/e.

Competitie
Ook de spelelementen ontbreken dit jaar niet. Zo is er weer de bekende quiznight, waar vorig jaar maar liefst 300 teams van over de hele wereld aan meededen. Maar ook een tech quiz voor basisscholen en het voortgezet onderwijs staat dit jaar op het programma. In Mission Tech werken 15.000 kinderen in hun eigen klas aan kettingreacties en er is de Grootste Online Escaperoom.

De evenementen worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door ruim 100 financieel en eventpartners. Kijk voor alle informatie en events op: www.dutchtechnologyweek.com


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!