Algemeen

Van welke drank krijg jij de volgende ochtend de grootste kater?

Is het die rode wijn of toch die paar shotjes?

 

YES! De terrassen zijn weer open en we kunnen dus heerlijk genieten met elkaar. Met die lekkere temperaturen die eraan komen denk ik dat veel van ons op het terras te vinden zijn. Maar wat drink je dan? Een lekker koud glas cola, een flinke pul vol met bier of een tropische cocktail? Van die laatste twee kun je een flinke kater krijgen. Daarom een lijstje waar je de ergste katers van krijgt! 

 

Whisky en rode wijn 

Volgens onderzoeken is gebleken hoe donkerder de drank, hoe erger de kater is. Dit komt door bepaalde stoffen die hierin zitten, onder andere aceton en tannine. Verder wordt er in deze dranken ook meer kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Dus hoe meer je van deze stoffen binnen krijgt, hoe erger jouw kater morgen is. 

 

Champagne

Heel lekker en feestelijk, maar de katers hiervan komen erg hard aan. In deze drank zit namelijk gerst verwerkt, dit zorgt ook voor de bubbels. Hierdoor komt het eerder in je bloedbaan waardoor de kans op een heftige kater ineens erg groot is. 

 

Bier 

Net werd er gezegd hoe donkerder de drank, hoe erger de kater is, dus waarom staat bier daar niet bij? Dat is een vaag verhaal. Sommige beweren dat je door de kleur en de stoffen zoals bij Whisky en rode wijn sneller een kater krijgt. Andere vinden dat het komt doordat je van bier sneller een vol gevoel hebt en dan rustiger aan doet. Hierna ga je aan de shotjes, waar dan weer sterke drank in zit en je evengoed een kater van krijgt.  

 

Waar krijg je dan de minst erge katers van? 

Het verschilt ten eerste wie het drinkt, want natuurlijk is elk persoon anders. Er wordt gezegd dat als je witte wijn of wodka Sprite drinkt, je kater minder erg zou moeten zijn. 

 

Tijd om het eens te testen! 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!