Algemeen

Twee heerlijke oesterzwam recepten die je niet mag missen!

Tegenwoordig eten we allemaal wel eens iets vegetarisch of veganistisch ook al is dat niet onze lifestyle. Er zijn zoveel heerlijke recepten en producten dat ze een volwaardige deelnemer zijn geworden naast een vlees/groenten/vis lifestyle die voorheen bijna 100% van de markt bepaalde. Maar dat is allang niet meer zo!

 

Naast duurzaamheid en diervriendelijkheid speelt ook mee dat we met steeds meer culturen samenleven. En sommige culturen leven al eeuwen op basis van een vegetarisch of veganistisch dieet door geloof of traditie. Geografisch gezien zijn sommige plekken op de wereld ideaal voor planten, fruit en groenten teelt maar worden dieren meer gezien als werkhulp dan als eten.

 

Begin je al trek te krijgen? 

Bekijk dan deze volgende tiktok waar de meest crunchy knapperige oesterzwammen worden gebakken. Daar kan geen fried chicken tegenop! Gezond en vegan met een goeie snack factor.

https://www.tiktok.com/@thegrubworkskitchen/video/7050557987684879621?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&lang=nl-NL 

 

Asian inspiration 

Oesterzwammen zijn ook super geschikt voor een lekkere stirfry, ze behouden hun vlezige structuur als je ze gebruikt in een snelle hete stirfry en vallen niet uit elkaar. Met een extra pittige woksaus of juist een zoete bumbu maak je een compleet gerecht. Kijk hier naar dit heerlijke stirfry recept voor oesterzwammen.

https://www.youtube.com/watch?v=oNnfVXSe24I Vegan, plantbased of vegetarisch, de toekomst lijkt alleen maar steeds meer te bieden voor deze manier van eten en consumeren. We zijn het tofublokje echt Lichtjaren voorbij. Er zijn duizenden recepten met evenveel vlees vervangers en de trend zal nog wel even doorzetten dus kijk wat jij lekker vindt en doe een keer mee!

 

Wil jij ook de lekkerste oesterzwammen voor jouw bedrijf of restaurant, kijk dan op: 

www.beefygreen.com 

 

BeefyGreen

T 31 6 364 33 858

Scheepsboulevard 3 Helmond


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!