Algemeen

Tuinontwerp maken? Deze 4 tips komen van pas!


Ben je van plan om jouw tuin onder handen te nemen? Dan raden wij je aan om goed doordacht te werk te gaan. Maak daarom altijd een tuinontwerp voordat je begint. Als je nog niet eerder zo’n ontwerp gemaakt hebt, weet je mogelijk niet hoe je dit aanvliegt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje die van pas komen bij het maken van een tuinontwerp.

1. Inspiratie opdoen
Voordat je begint met het maken van een tuinontwerp, is het verstandig om inspiratie op te doen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn. Je kunt tegenwoordig op verschillende manieren tuininspiratie opdoen. De meeste mensen richten zich hiervoor tot het internet. Niet gek, want online kun je van alles vinden over tuinen. Je kunt ook inspiratie opdoen door een tuincentrum of beurs te bezoeken.

2. Maak een plattegrond
Heb je inmiddels voldoende inspiratie opgedaan? Dan weet je waarschijnlijk hoe jouw tuin eruit komt te zien. Steek in dat geval niet direct de schop in de grond, maar maak eerst een plattegrond. Begin niet lukraak met tekenen, maar maak een plattegrond altijd op schaal. Neem hiervoor eerst de maten van jouw tuin op. Op deze manier kun je een realistisch ontwerp maken. Bovendien weet je zo direct of je jouw wensen allemaal in de praktijk kunt brengen. Maak een plattegrond bij voorkeur met verschillende kleuren. Hierdoor kun je direct aangeven waar gras, bestrating en planten moeten komen.

3. Denk ook aan stroom
Stroom is iets wat veel mensen vergeten bij het maken van een tuinontwerp. Toch is het handig om hier rekening mee te houden als je aan de slag gaat met jouw tuin. Waarom? Omdat er steeds vaker stroom nodig is in de tuin. Zo staat er in menig tuin een overkapping. Als je hier op zonnige dagen veel tijd onder doorbrengt, is het handig wanneer er stopcontacten aanwezig zijn. Denk ook aan een lichtpunt. Als er licht aanwezig is onder jouw overkapping, kun je hier ’s avonds namelijk nog lang blijven zitten.

4. Schakel een hovenier in
Het maken van een tuinontwerp lijkt een gemakkelijke opgave, maar toch lopen veel mensen hierbij tegen problemen aan. Kom je er ook niet uit? Neem dan contact op met hovenier Eindhoven. Voor zo’n professional is het maken van een tuinontwerp een fluitje van een cent. Voordat hij begint met zijn ontwerp, komt de hovenier eerst bij jou langs. Hij inspecteert de situatie en hoort jouw wensen aan. Vervolgens gaat hij aan de slag met het tuinontwerp. Is Eindhoven niet om de hoek, maar wil je wel een hovenier inschakelen? Geen probleem, want hovenier Oss kan jou ook helpen bij het maken van een tuinontwerp.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!