Algemeen

Tot en met 24 juli is in Gemini Gallery een tentoonstelling van kunstenares Joanna Roszkowska te bezichtigen

Van 25 juni tot en met 24 juli is in Gemini Gallery een tentoonstelling van duetten van keramiek en schilderkunst van de Poolse kunstenares Joanna Roszkowska te bezichtigen.

Tijdens de tentoonstelling WHAT I HAVE IN MY MIND presenteert de kunstenares ongeveer 20 van haar nieuwste duetten.

De zogenaamde Duetten – een combinatie van een beeldhouwwerk en een schilderij – vormen een compleet, elkaar aanvullend en doordringend verhaal waarin het ene het andere weerspiegelt. Hun gemeenschappelijk kenmerk is de dynamiek en expressiviteit.

Joanna Roszkowska is afgestudeerd aan de faculteit voor Industrieel Design van de Kunstacademie. Ze woont en werkt in Warschau.

De kunstenares grijpt vaak naar moeilijke, beschamende of verborgen onderwerpen en ontbloot ze. Ze doorbreekt taboes en stereotypen. Haar sculpturen zijn soms sensueel, zintuiglijk en provocerend. Ze hebben betrekking op interpersoonlijke relaties of de contacten tussen mens en natuur. In haar sculpturen is haar bijzondere aanpak van de keramiek zichtbaar. De vormen van haar sculpturen zijn experimenteel en onvoorspelbaar. Daar zit een sterke wil achter om te experimenteren en om op zoek te gaan naar het onbedoelde en verassende. Ze maakt geen schetsen, ze verdiept zich helemaal in klei en laat zich door de interactie tussen haar lijf en het materiaal meespelen.

De kunstenares is op zaterdag 23 en zondag 24 juli zelf aanwezig.

Gemini Gallery 

Strijpsestraat 54 | Eindhoven

www.geminigallery.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!