Algemeen

TOP 5 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN EINDHOVEN, DIE JE NIET KUNT MISSEN!

Eindhoven staat bekend om zijn innovatieve karakter, creativiteit op het gebied van design en technologie en alle rijksmonumenten. Dit zijn de top 5 bezienswaardigheden in Eindhoven die je echt niet mag missen!

STRIJP S
Op Strijp s kijk je je ogen uit. Het is het meest hippe en creatieve deel van Eindhoven en het is gelegen op het oude Philips terrein. Oude fabrieken en kantoren zijn nu omgetoverd naar hippe lofts, wooncomplexen, restaurants, hotels, of nieuwe bedrijven. In het Klokgebouw op Strijp s worden ook vaak festivals gegeven. Deze oude stad wat vroeger een industriegebied was is nu een van de hipste plekken voor wandelingen, festivals en veel meer! Zeker niet te missen.


Sint Catharina kerk
In het bruisende centrum van Eindhoven vind je de prachtige Sint Catharina Kerk. Deze kerk zijn ze begonnen met bouwen in 1861 en is voltooid in 1867. Na de oorlog is hij opnieuw gerenoveerd. De Sint Catharina kerk is een rooms-katholieke kerk. Sinds 1972 is de kerk een rijksmonument. In de kerk worden vinden nog steeds diensten plaats, verder word de kerk ook gebruikt voor een jaarlijks evenement als lichtshow GLOW. De kerk is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16:30 uur. Zondag is hij geopend van 11.00 tot 16.30.


Lichtshow GLOW
Glow is een jaarlijks lichtkunstfestival rondom heel Eindhoven. Elk jaar in november vind Glow plaats. Tientallen nationale en internationale lichtkunstenaars tonen hun werk op diverse plekken in de stad. Aangezien Glow gratis toegankelijk is, is het ook erg druk elk jaar, het is een aanrader om met de trein naar Eindhoven te komen zo heb je geen last van wegafsluitingen en het zoeken van een parkeerplaats, het station ligt direct aan de route. Je zal je ogen uitkijken tijdens deze prachtige show.

 

Van Abbemuseum
Het van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van Eindhoven. Het gebouw zelf bestaat uit twee delen: een oud gedeelte dat in 1936 is opgeleverd en een nieuw gedeelte dat sinds 2003 bestaat. Er staat prachtige kunst van Pablo Picasso, Rus el Lissitzky, Wassily Kandinsky en nog veel meer. Zeker een aanrader om een kijkje te nemen. Het is geopend van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


Stratumseind
Stratumseind, ook wel bekend als stratum is een straat van 225 meter lang met alleen maar cafe’s en eettentjes naast elkaar. Dit is de ultieme plek voor de jeugd om uit te gaan. Het is de langste uitgaansstraat van Nederland. Het is de perfecte locatie voor een kroegentocht met vrienden, en het is er ontzettend druk, een van de gezelligste straten van eindhoven en vooral in de nacht!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!