Algemeen

Tijdens de coronacrisis investeren in de horeca, Stadscafé Spijker in Eindhoven waagt de gok

De horeca leeft in zwaar weer. Veel horeca-eigenaren kunnen hun hoofd maar net boven water houden, voor anderen is het al te laat. Toch wordt er aan de kop van Stratumseind flink verbouwd en staat er binnenkort een volledig nieuwe zaak. ‘De vloer was echt aan vervanging toe, we hebben toen besloten om alles in één keer goed aan te pakken.’ Zegt Paul van Boxtel, eigenaar van het vernieuwde Stadscafé Spijker.

Geen keus

Op 14 oktober moest de horeca opnieuw haar deuren sluiten. In principe voor 4 weken, maar al snel werd duidelijk dat het daarmee nog niet was afgedaan. Bij de pakken neerzitten? Dat is geen optie, zegt ook mede-eigenaar Fabian Huisman. ‘Het is niet makkelijk om nu te investeren maar we proberen vooruit te kijken. Het alternatief is om open te gaan, even kunnen sparen, maar weer dicht moeten voor het leggen van een nieuwe vloer. Nu is het even door de zure appel heen bijten zodat we straks met een vernieuwde zaak open kunnen blijven.’

 

Stadscafé Spijker is de huiskamer van Eindhoven

De gezellige sfeer in de voormalige ijzerhandel op Stratumseind blijft het handelskenmerk van Stadscafé Spijker, zegt van Boxtel. ‘Of je nu een hapje komt eten of tot in de late uurtjes op de bar staat te dansen. Alle lagen van de samenleving hebben zich altijd thuis gevoeld bij de Spijker en dat blijft zo, dat is onze kracht. We gaan het alleen nog beter uitdragen.’ Naast een uitgebreide verbouwing komt er een volledig nieuwe kaart met smoothies, cocktails, bites en 100 verschillende bieren. Ook komt er een veelzijdige à la carte kaart en een 3-gangen menu voor € 19,95.

 

Spijker op z’n kop, rekening voor nop

Ter lancering van het nieuwe concept denken de uitbaters over een opmerkelijke winactie. Gasten kunnen na afloop van hun bezoek een ouderwets potje laten nagelen. Iedereen wie zijn spijker er snel genoeg in weet te slaan wint het bedrag onderaan zijn rekening terug. De concrete invulling van de actie wordt nog via social media aangekondigd.

Stadscafé Spijker hoopt na de huidige lockdown haar deuren weer zo snel mogelijk te openen voor publiek. Via www.stadscafespijker.nl kunnen gasten tegen die tijd reserveren en het nieuwe concept bekijken.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!