Algemeen

Thuis bij de bieb: Kinderboekenweek en herfstvakantie bomvol activiteiten

Van woensdag 4 tot en met zondag 22 oktober is het feest in de Bibliotheek Eindhoven, Best en Waalre! Tijdens het Bieb Familie Festival worden er extra veel gezellige activiteiten georganiseerd in het kader van de Kinderboekenweek met als thema 'Bij mij thuis'. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich laten inspireren, vermaken en verwonderen. Mis vooral de Grote Feestdag op zondag 15 oktober niet!

 

Laat je kind naar hartenlust knutselen, bouwen, maken, kijken én lezen – en dat alles rondom het Kinderboekenweek-thema ‘Bij mij thuis. Thuis is voor iedereen anders. Hoe is het bij jou thuis?

 

Gezellige activiteiten voor iedereen

Een hoogtepunt tijdens de Kinderboekenweek is het eerste echte Kinderboekenbal in Natlab. Hier kunnen kinderen genieten van een heuse silent disco en uiteenlopende workshops van bekende schrijvers. Ook kunnen ze een theatervoorstelling bijwonen in Best of Waalre, of een bedje bouwen voor hun favoriete knuffel en hem laten logeren in de bibliotheek in Eindhoven.

 

Ook in de herfstvakantie is er voor kinderen van alle leeftijden iets te doen. Ontwerp bijvoorbeeld jouw ideale huis als architect of breng jouw droomhuis tot leven met stopmotion. Leer alles over bijzondere huisdieren (die je zelfs mag aanraken als je durft) en bouw je eigen miniatuur-boomhut met onze makers. En er is nog veel meer te doen en beleven, kijk op bibliotheekeindhoven.nl/festival voor alle activiteiten. Reserveer snel om zeker te zijn van een plek!

 

De Grote Feestdag

Zondagmiddag 15 oktober is het van 13.00 uur tot 17.00 uur een groot feest in de bibliotheek Eindhoven én Waalre. Op beide locaties is er een gave theatervoorstelling in het thema en zijn er verschillende workshops en gratis inloopactiviteiten. Kijk op bibliotheekeindhoven.nl/festival voor welke workshops je wel vooraf moet aanmelden.

 

Kinderen gratis lid

Het Bieb Familie Festival is het ideale moment om je kind kennis te laten maken met de bibliotheek. Wist je al dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden? Als je nu online lid wordt, dan ligt het pasje tijdens het Bieb Familie Festival voor je klaar in de bibliotheek. Én ga je direct met een grote stapel boeken naar huis! Belangrijk, want door voor te lezen, of samen met je kind te lezen, stimuleer je de taalontwikkeling van je kind en leg je daarmee de basis voor een leven lang lezen en leren met plezier.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!