Algemeen

Terugblik: Marathon Eindhoven 2021

 

Het zit er alweer even op, de 37e editie van de marathon in Eindhoven. Nadat de marathon de afgelopen twee jaar niet zijn doorgang heeft kunnen vinden door de pandemie mocht het succesvolle evenement dit jaar weer plaatsvinden! Maar liefst 18.000 lopers uit 35 verschillende landen hadden zichzelf aangemeld, en dat terwijl het pas sinds 20 september duidelijk was dat het daadwerkelijk door mocht gaan! 

De omstandigheden in het weekend waren perfect. Het zonnetje scheen, de terrassen waren overvol en langs de kant stonden duizenden mensen die familie, vrienden, collega’s en kennissen kwamen aanmoedigen. Zaterdagochtend werd er op de Torenallee in Strijp-S afgetrapt met het nieuwe onderdeel, de wandeltochten van respectievelijk 12 en 18 kilometer. Aansluitend werd er met het tweede nieuwe onderdeel afgetrapt, de Your Marathon Challenge.

Zondagochtend begon al vroeg het echte werk. Maandenlang hebben de lopers getraind om de marathon uit te kunnen lopen en met een mooie medaille huiswaarts te keren! Om 10:00 begon werd het startsein van de marathon gegeven op de Mathildelaan nabij het Philips Stadion en tot uiterlijk 17:30 was de finish geopend. Een geslaagde dag met wederom perfect loopweer en een boel gezelligheid, al zit dat in Eindhoven altijd wel goed! 

Op de Montgomerylaan zijn tegelijkertijd ook verschillende marathons van start gegaan. De 5 en 10 kilometer marathon en de halve marathon in 3 delen. Naast de marathon is er ook groots uitgepakt op gebied van entertainment, zo was er van 12:00 tot 00:00 een gratis outdoor festival bij de Catharinakerk met veel variatie aan artiesten. De enige voorwaarde was het tonen van een geldige QR code. 

Al met al hebben we met zijn allen Eindhoven weer op de kaart gezet en was het een meer dan geslaagde 37e editie van de marathon! 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!