Algemeen

Symboliek in de 17e-eeuwse schilderkunst

Wat hebben parels en kuisheid met elkaar te maken? Krijg antwoord tijdens de webinar over Symboliek in de 17e-eeuwse schilderkunst. Donderdag 8 oktober laat kunsthistorica Erna Charbon-van Heck je met andere ogen naar schilderijen kijken.

In een groot aantal schilderijen van de 17e eeuw zit verborgen symboliek. Betekenissen die vaak al eeuwen oud zijn, maar die door de 17e-eeuwse kunstenaar in een alledaags jasje zijn gestoken. In een eerder webinar beschreef Erna Charbon-van Heck al een aantal van deze symbolen. In dit tweede webinar gaat ze onder andere in op kuisheid, de zintuigen en familieportretten. 

 

Wie is Erna Charbon-van Heck?

Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17e eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster.

 

Positieve reacties op eerste webinar

Het eerste webinar dat Erna Charbon-van Heck over dit onderwerp gaf voor de bibliotheek werd zeer positief ontvangen.

 

“Zeer interessant om meer te leren over de symboliek, kenmerkend voor Nederland in de 17de eeuw. Fijn om het zo helder en met voorbeelden ondersteund uitgelegd te krijgen.

“Wat een leuke manier om een stuk kunstgeschiedenis voor het voetlicht te brengen.”

“Fantastisch om zulke schilderijen met uitleg in de rust van je eigen kamer te kunnen bekijken.”

Praktische informatie
Het webinar Symboliek in de 17e-eeuwse schilderkunst is op donderdag 8 oktober van 20.00 –  21.15 uur. Aanmelden kost €5,-. Na aanmelding ontvang je uiterlijk een dag van te voren je persoonlijke webinarlink. Kun je niet live aanwezig zijn? Je krijgt de opname een dag later toegestuurd. De opname blijft twee weken beschikbaar.

Reserveren via bibliotheekeindhoven.nl/programma

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!