Algemeen

Summa Fashion naar hartje Eindhoven

De opleiding Summa Fashion is begin dit jaar verhuisd naar Microstad; een creatieve hotspot in het centrum van Eindhoven, vlakbij het centraal station. De opleiding wil de duurzaamste mode-opleiding van Nederland zijn. Met deze verhuizing is een belangrijke stap gezet om die ambitie waar te maken. “Dit is voor onze 360 studenten de gedroomde plek, waar plezier en eigenheid centraal staan en veilig experimenteren en leren samen met het bedrijfsleven voorop staan. En ze worden hier omringd door creatievelingen”, zegt Mieke Geutjens van Summa Fashion. “In Eindhoven gaan design en innovatie hand in hand. Mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Opvallend in het gebouw zijn de grote etalageramen waardoor iedereen direct kan zien wat er binnen gebeurt. Geutjens: “We zetten in op kruisbestuiving. Om ons heen vestigen zich diverse creatieve bedrijven. Onze studenten komen dus heel laagdrempelig in contact met die ondernemers.” De studenten mogen, net als de ondernemers, op andere plekken in Microstad gebruik maken van werkplekken, vergaderruimtes, expositieruimtes en koffie- en thee-automaten.

Recyclebare mode

Summa Fashion heeft in het verzamelgebouw 1400 vierkante meter op de eerste en tweede verdieping. Op de eerste verdieping zijn twee naaiateliers met 60 naaimachines ondergebracht. Ook wordt hier geëxperimenteerd met stoffen en materialen in het creative lab. In de makerspace kunnen studenten aan de slag met de 3d-printer, de sublimatieprinter, de lasercutter en de borduurmachine. Een verdieping hoger zijn ruimtes gecreëerd, waar studenten met elkaar werken aan projecten. Door de hele ruimte ligt een opvallend brede band met een afwijkende print. “Dat is onze catwalk; daar tonen studentenop gezette tijden hun laatste creaties!”

“We leiden onze studenten hier op voor de toekomstige modewereld waar futureproof en circulair design centraal staan. Het moet in de huidige wereld echt met minder en anders”, verduidelijkt Geutjens. “Maar altijd met aandacht voor het echte ambacht!”

Praktijkgericht

Bovendien ligt de kracht van Summa Fashion bij praktijkgericht onderwijs. En dat wordt gezien. Na Amsterdam is Summa Fashion de grootste mode-opleiding van Nederland, waar zowel Nederlands als Engelstalig onderwijs wordt gegeven.

Open dag

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe locatie van Summa Fashion? Op zondag 28 januari kan iedereen tussen 10.00 uur en 15.00 uur Summa Fashion bezoeken tijdens de Open Dag. Adres:  Professor Dr. Dorgelolaan 2 in Eindhoven.
 

Summa College en bedrijfsleven

Summa College, waar Summa Fashion onderdeel van uitmaakt, zoekt altijd naar de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Eerder opende het Summa College al onder meer vestigingen in het Microlab op Strijp-S voor de Summa Start Up School, op Eindhoven Airport voor de opleiding Luchtvaartdienstverlening, op de Brainport Industries Campus (BIC) voor techniek en op de Automotive Campus in Helmond voor autotechniek.

www.summacollege.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!