Algemeen

‘Strange’ samenwerking tussen MwS en POPEI

Popcentrum POPEI en Music with Strangers slaan de handen ineen met een structurele samenwerking, om door middel van muziek mensen aan elkaar te verbinden en hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Op de derde verdieping van POPEI is er al enige tijd een verbouwing aan de gang voor een ontmoetingsplaats, waarin weer veel meer mogelijk is.

Music with Strangers (MwS) is een Eindhovense vereniging die zich als missie heeft gesteld om leden bij elkaar te brengen en te verbinden middels muziek. Een van de belangrijkste manieren om dat te doen is door middel van wekelijkse bijeenkomsten, waar muzikanten in een ontspannen sfeer met vrije inloop samen kunnen komen. Hier kunnen eventueel nieuwe muzikanten ontmoet worden en is ruimte voor een spontane jam of een repetitie.

Nieuwe ruimte
Voorheen gebeurde dit bij ‘de Hub’ aan de Vestdijk, maar deze heeft sinds het begin van Corona helaas voorgoed de deuren gesloten. Een zeer geschikt alternatief lijkt gevonden te zijn in een samenwerking met popcentrum POPEI in het Klokgebouw op Strijp-S. Voorbereidingen zijn in volle gang om hier in de loop van de zomer een ruimte klaar te hebben waar de wekelijkse bijeenkomsten eindelijk weer kunnen starten. Daarnaast gebruiken ze ook een aantal aparte repetitieruimtes van POPEI. Net als voorheen zullen ook deze bijeenkomsten uiteindelijk weer gratis en voor iedereen toegankelijk zijn. Naast de vaste momenten van MwS gaat de nieuwe laagdrempelige ontmoetingsplaats ook plaats bieden andere partijen.

Internationals
MwS is in 2014 begonnen als gitaarles bij de Hub, maar is sindsdien in vele aspecten gegroeid. Sinds enkele jaren staat MwS geregistreerd als een zelfstandige vereniging en heeft op dit moment 67 leden. Vanwege de historie met de Hub, bestaan de leden van MwS voor een groot gedeelte uit internationals die voor werk of studie naar Eindhoven zijn gekomen. Naast de wekelijkse bijeenkomsten worden er (normaal gesproken) ongeveer maandelijks concerten georganiseerd om leden hun band of project een podium te geven. Dit resulteert tijdens een concert doorgaans in een groot aantal bands en een grote verscheidenheid aan optredens. Deze optredens worden veelal verzorgd door een eigen productieteam en vinden plaats op de vele verschillende podia die Eindhoven rijk is, waaronder POPEI.

POPEI
POPEI is hét popcentrum voor Eindhoven en omgeving dat zich inzet voor bands en muzikanten die zich richten op popmuziek in de breedste zin van het woord. Dit doet POPEI met behulp van activiteiten en faciliteiten zoals repetitieruimtes, een concertzaal, eetcafé met podium en een opnamestudio. De kernactiviteit is ‘talentontwikkeling’ en de missie is om met muziek en een sociaal maatschappelijk betrokken hart, mensen hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Daarin zoekt POPEI zoveel mogelijk de samenwerking met andere partijen. Jaarlijks biedt POPEI daarmee aan zo’n 2.500 mensen een podium om actief aan een muziekactiviteit deel te nemen.

Meer informatie: www.musicwithstrangers.com en www.popei.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!