Straatnieuws

Straatnieuws, een maandelijkse rubriek over de projecten van Hugo en Rob voor dak- en thuislozen. Lees hier het verhaal van Maarten.

https://www.youtube.com/watch?v=WP5_CQizeGo&feature=youtu.be

Deze maand praten we in het straatnieuws met een man die al jaren dak- en thuisloos is geweest, uiteindelijk zijn situatie wist om te keren en nu weer in een vervelende situatie zit. We gebruiken dan ook een andere naam voor onze gast.

In 2010 liep het huwelijk tussen Maarten en zijn partner stuk. Maarten kon al snel een ander huis kopen en was klaar om fris te starten met zijn nieuwe leven. Terwijl hij middenin het aankoopproces zat van deze nieuwe woning, werd hij ontslagen. De bank ontbond de hypotheek en Maarten was hiermee voor het eerst thuisloos. Nog steeds niet echt een probleem, Maarten had een lieve moeder die hem hielp met de restschuld en hem een plek bood in haar huis. Dit viel niet goed bij zijn broers en zussen, en Maarten’s moeder toen al over de negentig, werd verhuisd naar een verzorgingstehuis. Daarmee was Maarten nu officieel dakloos. Hij had een hond en samen met deze vriend woonde hij uiteindelijk maar liefst twee jaar in het bos. Toen de hond overleed, kon Maarten makkelijker naar de stad gaan en opvang zoeken. Via allerlei omwegen kwam hij in een woonhotel terecht, en Maarten had sinds lange tijd eindelijk weer een eigen plek.

Helaas niet voor lang.

Als je in een woonhotel woont met veel andere bewoners die allemaal op hetzelfde adres hun post ontvangen, is een vergissing snel gemaakt. Maarten ontving zijn brief van de gemeente niet, waarin hij werd opgeroepen voor een saldocontrole. Zonder verdere aankondiging werd zijn uitkering stopgezet, en na een huurachterstand van twee maanden werd hij door de huisbaas uitgezet en zit Maarten weer in hetzelfde schuitje.

Hij heeft bezwaar gemaakt bij de gemeente, en hoewel de uitkomst hiervan voor hem positief is, verandert dit weinig aan zijn situatie. Zonder vaste verblijfplaats kun je je tenslotte niet opnieuw inschrijven voor een bijstandsuitkering. Het is nog onduidelijk hoe dit gaat aflopen, bekijk het filmpje over Maarten. Hij vraagt de lezers van LICHT op Eindhoven mee te denken over een slaapplaats en werk.

 

Lees en kijk volgende maand weer naar een bijzonder verhaal!

 

Zit jij ook in een financieel lastige situatie? Ben je dak- of thuisloos? 

Kom naar het open huis in de Catharinakerk of neem contact op met Het Steunpunt.

Open Huis: di. wo. do. vrij. van 10:30 tot 16:30 (woensdag tot 13:30)

Steunpunt: T 040-257 18 97. Op di. en do. tussen 10:00 en 12:00

 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!