Straatnieuws

Straatnieuws, een maandelijkse rubriek over de projecten van Hugo en Rob voor dak- en thuislozen. Lees hier het verhaal van Arie.

https://www.youtube.com/watch?v=aX9bJA5ltA8&t=4s

Arie

Arie is een opvallend figuur in Eindhoven, iedereen heeft hem wel eens gezien op straat. Hij is te herkennen aan zijn gezichtstatoeages.  Sommige, hebben een speciale betekenis zoals de Kruizen en sterren bij zijn mond. De drie kruizen staan voor Jezus aan het kruis en de Sterren voor de Heilige maagd Maria en Maria Magdalena die hem verzorgden tijdens zijn laatste lijdensweg. In het gesprek komt geloof en de Bijbel vaker naar voren. Hij haalt de Bijbel ook aan als we hem vragen waarom hij niet drinkt, rookt of drugs gebruikt. “Je beschadigt alleen maar je lichaam ermee” zegt hij.

Arie is 65 jaar en komt uit een gezin met 7 kinderen. Het was een hecht gezin, hij kan zich duidelijk herinneren dat ze samen genoten van bijvoorbeeld de vakanties. Maar hij weet ook dat hij het als kind lastig vond dat sommige kinderen meer aandacht nodig hadden en kregen in het gezin, en ziet daar de oorsprong van een minderwaardigheidscomplex.

Hij vindt Eindhoven een mooie stad vooral omdat hij multicultureel is. Arie slaapt bij de nachtopvang, ‘s morgens moet je om 9 uur de deur uit en in de avond mag je weer terugkomen. Veel dak en thuislozen worstelen in tegenstelling tot Arie wel met drank, drugs en sigaretten gebruik. In de opvang ligt hij op een kamer met meerdere mensen, daar ziet hij regelmatig de heftige mentale gevolgen voor mensen die verslaafd zijn.

Arie kwam onverwacht op straat te staan nadat een situatie met zijn broer, waar hij mee samenwoonde escaleerde. Zijn broer leed aan dementie en Korsakov en belde in een verwarde staat de politie. Een traject met de politie en veilig thuis volgde.

Een mooier voorbeeld dat uiterlijk en innerlijk soms mijlenver uit elkaar liggen bestaat niet. Arie is een vriendelijke man, en leeft eigenlijk een relatief normaal leven ondanks zijn daklozen status.

 

Volgende maand een nieuw bijzonder verhaal!

Lees hier ons vorige artikel; Tijd voor een feestje: Eindhoven Nieuws viert!!! 

 

 

 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!