Uitgaan

STONER ROCK BENEFIET CONCERT VOOR OEKRAÏNE IN EFFENAAR

Op dinsdag 15 maart stond al een moddervette Stoner tandem op de Effenaar-agenda. De voorpret werd echter wreed verstoord; door de oorlog mogen de mannen van de Oekraïense band SOMALI YACHT CLUB hun land niet uit. Naast al het persoonlijke leed legt de oorlog ook hun Europese tour aan banden.

Schokkend was het bericht op de facebookpagina van Somali Yacht Club; een foto van hun kapotgeschoten thuishaven Lviv,  met de boodschap “We willen dat jullie dit zien. Dit is hoe oorlog in Europa eruit ziet.”

Stoner rock-benefiet

De medewerkers en management van de Effenaar zijn diep geraakt door alle gebeurtenissen en de wanhoop die spreekt uit het bericht van Somali Yacht Club. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten de geplande stoner-night in te richten als ROCK-BENEFIET voor Oekraïne. 

Giro 555

In reactie op dit besluit doneren de helden van lokale stonerband KOMATSU hun gage aan Giro 555.

Ook de inkomsten uit verkoop van merchandise van lokale platenlabels worden beschikbaar gesteld aan Giro 555.  De Effenaar doet na afloop hetzelfde met een deel van de bar-inkomsten en opbrengst van verhuur van lockers. 

“De Oekraïner band Somali Yacht Club krijgt de afgesproken gage uitbetaald.” Daar hoefde Programmeur Marco Roelofs van de Effenaar niet lang over na te denken. “Het is aan alle kanten goed om deze zwaar getroffen muzikanten te steunen.”

Een dikke benefietavond dus. Met als openingsact het nieuwe TREK FLEK, een 80's punkproject bestaande uit leden van stonerbands AN EVENING WITH KNIVES en KOMATSU. De muzikale omlijsting is in vertrouwde handen van de DJ's van Eindhoven Rockcity.  

Roelofs over deze avond: “Het is hartverwarmend dat de lokale rock-scène zo positief reageert op deze last minute actie, die door het wegblijven van een Oekraïense band opeens nóg urgenter voelt. Muziek verbindt. Altijd! We vinden het als Effenaar van waarde om dat juist nu te laten zien."

 

In een notendop:

STONER ROCK BENEFIET CONCERT VOOR OEKRAÏNE

Dinsdag 15 maart 2022 

Effenaar, Eindhoven

Met: Mars Red Sky, Komatsu, Trek Flek en de DJ’s van Eindhoven Rockcity

Deuren open: 19.30 uur.

Tickets: € 17,00

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!