Algemeen

Start initiatief SPOT ON: Groep Eindhovenaren in actie voor gelijke kansen kinderen

Het aantal mensen met financiële zorgen neemt toe. Ook in Eindhoven. In Eindhoven leven ruim 26.000 mensen in armoede en groeien ruim 5500 kinderen op in armoede. Hierdoor kunnen deze kinderen vaak minder goed hun talenten ontwikkelen. Dat kan niet zo blijven! In een rijke stad als Eindhoven kunnen we dat niet accepteren.

Daarom komen we, inwoners en liefhebbers van Eindhoven, in actie. Wij willen een tastbare bijdrage leveren aan gelijke kansen voor kinderen.Wij zijn ervan overtuigd dat betrokken inwoners van onze stad samen het tij kunnen keren. Niet door erover te praten of ons ongenoegen op sociale media te uiten (mag ook), maar door zelf in actie te komen. We noemen ons initiatief SPOT ON. We zetten immers de SPOT ON kinderen met een kleine knipoog naar de lichtstad.

Wie wil is van harte welkom om met ons mee te doen. We beginnen met een groep van 15 betrokken Eindhovenaren. We hopen dat dit de start is van een brede beweging in onze stad.

 

We beginnen met de begeleiding door onze vrijwilligers (“spotters” genaamd) van kinderen in de leeftijd van 9- 11 jaar (groep 6 en groep 7) in Vaartboek. Op weg naar de laatste groep van het basisonderwijs (groep 8) is dit een cruciale fase. Vaartbroek is een mooie afgebakende wijk om te beginnen. De basisscholen in Vaartboek zien samenwerking zitten. Dat is een mooi begin.

Bij gebleken succes breiden we onze activiteiten uit naar andere wijken.  We starten met onze begeleiding na de herfstvakantie 2020.


Aanmelden van kinderen kan via onze website: spoton040.nl.

We nemen dan contact op met de ouders en zoeken een goede match met een van onze vrijwilliger. Vrijwilligers verbinden zich voor 1 schooljaar aan een kind. Dat is een overzichtelijke periode.

 

Ons doel is dat ‘onze’ kinderen beter gaan presteren op school en zelfverzekerder worden. Wij streven er naar dat iedere leerling het hoogst haalbare uit zichzelf haalt. We doen dit primair door het trainen van concrete studievaardigheden. We willen kinderen ook bewust kennis laten maken met hun eigen unieke talenten en hen in de ontdekkingstocht en ontwikkeling van hun talenten te ondersteunen. Het vergroot het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!