Algemeen

Start 6e editie Asperges op de Velden

Komende vrijdag gaat de 6e editie van Asperges op de Velden van start wat duurt t/m 6 juni, Tweede Pinksterdag. Asperges op de Velden is een inmiddels welbekend evenement in de regio waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top genieten van het witte goud, de trots van het Brabantse land, in een unieke omgeving in de natuur. Bijna drie weken lang verrijst midden in de velden van Aspergekwekerij Kelders in Veldhoven een stijlvol ingericht pop-up restaurant waar dagelijks culinaire lunches en diners worden bereid. Uiteraard met de vers gestoken asperges van het land gecombineerd met diverse Brabantse streekproducten.

 

Top-chefs koken op de velden

Het evenement biedt ook dit jaar weer een uitgebreid en gevarieerd programma. En is geschikt voor jonge en oude gasten, voor particulieren en zakelijke gezelschappen. Net als voorgaande jaren zullen toonaangevende restaurants in het pop-up restaurant koken met de vers gestoken asperges van het land. Zo kunnen gasten genieten van de culinaire hoogstandjes van sterrenrestaurant Eden uit Valkenswaard. Daarnaast vormt Asperges op de Velden een podium voor bijzondere restaurants uit de omgeving waaronder Lugar uit Waalre, Nastrium uit Helmond, Truffelaer uit Veldhoven en Smaek uit Geldrop. Maak kennis met de verschillende keukens en de wereld van de Michelin-koks en geniet van uiteenlopende aspergegerechten die alle zintuigen prikkelen. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren organiseren we traditiegetrouw de familiedagen waarbij u ongestoord kunt genieten terwijl wij de kinderen vermaken met diverse activiteiten.

 

Op de reguliere dagen worden de lunches en diners verzorgd door het team van Asperges op de Velden onder leiding van Ralph van Kroonenburg van Delicious at home en Tommy Luijten van Tommy’s Keuken. Twee culinaire vakidioten die hun vak geleerd hebben in uiteenlopende (sterren)restaurants. Ralph en Tommy zijn met elkaar in contact gekomen toen ze allebei werkzaam waren bij sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos. Hieruit is een culinaire vriendschap ontstaan die al jaren wordt ingezet om gasten iedere keer weer te laten genieten.

 

Verhuisd van Nuenen naar Veldhoven

Omdat de organisatie opmerkt dat er nog vaak onduidelijkheid bestaat over de locatie waar het pop-up restaurant te vinden is, geeft zij graag extra opheldering. In 2015 werd het pop-up restaurant Asperges op de Velden geboren en is destijds door de organisatie gekozen voor Raaijmakers Hoeve in Nuenen als locatie. Hier heeft het evenement t/m 2018 plaats gevonden. Door de jaren heen had het evenement een dusdanige groei en ontwikkeling doorgemaakt dat een vernieuwde locatie niet kon uitblijven. Daarom zijn we ter ere van de lustrumeditie in 2019 verhuisd naar de velden van Aspergekwekerij John Kelders, gelegen in Veldhoven. Een prachtige locatie met een wijds uitzicht over het Kempische landschap. Naast het fraaie uitzicht, biedt deze locatie ook alle benodigde faciliteiten voor de gasten waaronder ruime, gratis parkeergelegenheid. De zesde editie die voor de deur staat, zal wederom plaats vinden in Veldhoven.

 

WWW.ASPERGESOPDEVELDEN.NL


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!