Algemeen

Spoedcursus documentaire maken voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wat betekent de natuur voor jou? Maak jij je soms zorgen over het klimaat? Op zaterdag 18 september maak je over deze vragen een echte mini-documentaire. Na slechts twee uurtjes heb jij een eigen Climate Clip!

Tijdens deze spoedcursus van Mirjam Marks maak je in een klein groepje een korte, persoonlijke Climate Clip. Climate Clips zijn video's waarin kinderen zowel hun liefde voor de natuur als hun zorgen over het klimaat delen. In de workshop komen verschillende aspecten van het maken van een film aan bod, zoals: camerawerk, geluid, licht en montage. Vanaf het begin is het 'hands on'. Dus niet stil zitten en luisteren, maar meteen in actie. De kinderen doen alles zelf, van idee tot en met de montage. Aan het einde kijken we de minidocumentaires terug op het grote doek.

 

Het doel van Climate Clips is om van elk land in de wereld minimaal één Climate Clip op de digitale wereldbol te plaatsen, zodat klimaatverhalen van kinderen uit alle hoeken van de wereld aan bod komen en een diversiteit van mensen, plekken en klimaatproblemen worden gepresenteerd.

 

Mirjam Marks

Documentairemaker Mirjam Marks is geboren en getogen in Eindhoven. Ze werkt vooral jeugddocumentaires en series voor de televisie. Daarnaast heeft ze het kindermuseum VillaZapakara opgezet in Suriname, was ze vijf jaar programmeur bij Cinekid en geeft ze filmworkshops.

 

Praktische informatie
De workshop ‘Maak je eigen Climate Clip’ is op zaterdag 18 september van 10.30 – 12.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Koningin Julianalaan 19. Op deze dag is dezelfde workshop ook in de Bibliotheek Eindhoven, De Witte Dame, Emmasingel 22 te volgen van 14.30 – 16.30 uur.

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Entree: €7,50, aanmelden via bibliotheekeindhoven.nl/programma.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!