Algemeen

Spelletjes zijn helemaal hot geworden afgelopen jaar en dit is te merken!

 

 

Bol.com, Intertoys en vele andere winkels die spelletjes verkopen hebben de afgelopen maanden overuren gedraaid door de vraag aan spelletjes! Begrijpelijk, want je hebt ook zo ontzettend veel verschillende soorten. Je kunt met je gezelschap ‘Mens Erger Je Niet’ spelen of een potje pesten.

Door de grote hoeveelheid aan keuze heb ik een lijstje gemaakt met spelletjes die op het moment helemaal leuk zijn!

 

Phase 10

De bedoeling van dit kaartspel is om als eerste alle 10 de fases te halen. Wel is er één voorwaarde: je moet in elke ronde een bepaalde kaartcombinatie spelen om de fase te halen. Lukt dit niet, dan mag je niet door naar de volgende fase. Degene die de fases wel halen gaan dan uiteraard wel door naar de volgende fase. Zolang je de fase niet haalt blijf je hierin zitten, het kan dus behoorlijk spannend worden!

 

Keer op Keer

Keer op keer is een dobbel- en puzzelspel wat leuk is voor het hele gezin. Je mag steeds 2 dobbelstenen kiezen en de bijhorende vakjes op je speelblaadje aankruisen. Zodra je de kolommen en gebieden van dezelfde kleur aan kunt kruisen, krijg je zelfs nog bonuspunten! Dit spel heeft meerdere speelblaadjes dus je hoeft je zeker niet te vervelen!

 

Qwixx

Dit is ergens een beetje te vergelijken met Keer op Keer door de dobbelstenen en speelblaadjes. Alleen hoef je bij Qwixx niet op je beurt te wachten, iedereen kan de dobbelstenen gebruiken. Hoe meer getallen je aankruist op je speelblad, hoe meer punten je krijgt! Dit spel is zo uitgelegd en het blijft spannend tot het einde, want er kan van alles gebeuren.

 

Ik ben ieder geval zeker een fan van de spelletjes en met dit mooie weer in aantocht ga ik deze dan ook lekker in het park op een kleedje spelen! Jij ook?


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!