Algemeen

Spelenderwijs leren in de zomervakantie bij Bibliotheek

Ontdek, onderzoek, bedenk en maak te gekke dingen in de bibliotheek. Ook in de zomervakantie is er van alles te beleven. Ga jij mee op ontdekkingstocht door de natuur of bedenk je liever je eigen uitvindingen tijdens de MakersClub en de workshops van Mad Science?

MakersClub Elke zaterdag 11.00-12.00 uur, 7+ jaar
Wil jij leren bouwen, 3D printen, solderen en werken met elektronica? Je eigen lamp, een kettingreactie of een toffe robot maken? Kom dan naar onze werkplaats! Er zijn oneindig veel dingen die we kunnen maken. We bouwen samen geweldige dingen.

Word een ingenieur: Biomechanica
14 juli 14.00-15.00 uur, 8-12 jaar
Soms halen ingenieurs ideeën uit de natuur om nieuwe bruikbare dingen te ontwerpen, dit heet biomimetica. Leren over hoe levende wezens bewegen heet biomechanica. In deze workshop van Mad Science leer je zelf hoe die mechanismen werken.

GroenKids: Onkruid 15 juli 13.30-15.00 uur, 6-9 jaar
Rondom de bibliotheek in Waalre staan heel veel planten. Je leert de smakelijke groene kruiden herkennen, ter plekke proeven en we koken er samen iets lekkers van. 'Onkruid?!' Nee hoor, dat bestaat niet.

Help mee met het maken van een kinderboek 17, 22 en 29 juli, 5-11 jaar
De verlegen vis Ferdinand is de titel van het nieuwe kinderboek van Linde ten Broek. Het verhaal is af, maar waar zijn de tekeningen? Daarom komt Linde het verhaal voorlezen en kun jij haar helpen en een tekening maken die misschien wel in het boek komt.

Word een ingenieur: Maritiem
23 juli 13.00-14.00 uur, 8-12 jaar
Tijdens deze workshop van Mad Sience word je een echte maritiem ingenieur. Maritieme ingenieurs ontwerpen boten en andere watervoertuigen. Het is belangrijk om de juiste materialen en vorm te gebruiken voor je boot.

GroenKids: Waterdiertjes 29 juli, 14.00 – 15.30 uur, 6-9 jaar
Gaan jullie mee op zoek naar waterdiertjes bij de Zeggenweg? Wie we tegenkomen weten we niet, misschien wel een bootsmannetje, schaatsenrijder of slootkrokodilletje! Trek je rubberlaarzen aan en kom mee op avontuur!

GroenKids: De geheimen van het houten huis 20 augustus 11.00-12.30 uur, 6-9 jaar
Kom je kijken bij het ‘off-grid’ houten huis op Vredeoord? Het is gemaakt van Eindhovense bomen, zuivert zelf water en wekt energie op! Eromheen leven allerlei groenten, planten en dieren.

Praktische informatie
Over alle activiteiten vind je meer informatie op bibliotheekeindhoven.nl/programma. Reserveer hier ook je ticket!
De GroenKids-workshops zijn op een wisselende groene locatie in en rondom de stad.
De MakersClub en Word een ingenieur zijn in de bibliotheek in De Witte Dame.
Help mee met het maken van een kinderboek is in De Witte Dame, de Bibliotheek Waalre en in Expeditie E.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!