Algemeen

Small Odysseys; Een kunstproject over de “reizende mens”

Gebaseerd op een idee van Marina Provatidou is het initiatief genomen om van 6 November – 12 December in Eindhoven en van 11 Maart-30 April 2022 in Thessaloniki/Griekenland een dubbeltentoonstelling te organiseren met als titel “Small Odysseys”. 

Het thema van de tentoonstelling gaat over de “reizende” mens. Mensen reizen voor plezier, voor werk, maar ook om politieke redenen.  In Eindhoven trekt de high tech industrie mensen van overal in de wereld aan. In Griekenland komen veel mensen die het oorlogsgeweld zijn ontvlucht.  

Voor deze dubbeltentoonstelling zijn 17 kunstenaars uit de Eindhoven regio en 17 kunstenaars in de Thessaloniki regio benaderd met de vraag werk tentoon te stellen dat op deze thematiek geïnspireerd is. 

De Nederlandse tentoonstelling zal plaats vinden in het weer heropende Albert van Abbehuis aan de Bilderdijklaan 19. In Thessaloniki is dit in het “oude archeologische museum” ook wel de Yeni Moskee genoemd.

Er is een Engelstalige catalogus gemaakt, waarin vrijwel alle werken worden getoond alsook het verhaal dat de kunstenaar geïnspireerd heeft om dit werk te maken.  De catalogus is te koop tijdens de tentoonstelling alsook on-line via de website en Facebook en tenslotte ook bij boekhandel van Piere. 

Het Albert van Abbehuis is van Donderdag t/m Zondag van 13.00-17.00. geopend.  Voor meer informatie zie onze website www.small-odysseys.nlof de website van het Albert van Abbehuis;  www.albertvanabbehuis.com

Curator : Marina Provatidou 

PR & Design : Anne Yianni 

Management : Rob Verhaar

IT : Harry Diakatos

Contact: info@small-odysseys.nl

Rob Verhaar   +31(0)620495786

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!