Algemeen

Afgelopen 6 februari organiseerde het Vastgoedjournaal voor de vijfde maal de Eindhovense Vastgoeddag. De opkomst was hoog. Er waren veel ontwikkelaars aanwezig, alsmede (bedrijfs)makelaars, financiële instellingen, banken en de gemeente Eindhoven.

De transformatie van Eindhoven, waar gaat Eindhoven naartoe? En wat is er nodig om de stad de komende 20 jaar goed te laten functioneren? Deze vraagstukken zijn allemaal besproken.

Wethouder van wonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling, de heer Yasin Torunoglu, deelde zijn zorgen met betrekking tot betaalbaar wonen in onze stad. "Veel mensen lopen keihard tegen de muur op de woningmarkt aan. Daarom eisen we ook een percentage aan sociale huur van een projectontwikkelaar. Het kan niet anders. Eindhoven moet toegankelijk blijven voor iedereen" aldus Torunoglu.

De mooie ontwikkeling van Strijp S, de toekomstplannen voor de Spoorzone en de vroegere luciferfabriek/autogarage (het VDMA terrein aan de Vestdijk) zijn eveneens besproken tijdens deze Vastgoeddag.

Wanneer u straks vanuit het station de stad in loopt, ziet u drie torens staan (District E). De plannen hiervoor zullen binnenkort door de gemeente gepubliceerd gaan worden. Eindhoven zal hierdoor een stuk sexyer worden…

Friendly Housing is een verhuurkantoor dat woonruimten in Eindhoven en omgeving verhuurt en beheert. Ook op het gebied van nieuwbouw beschikken zij over veel expertise.
Heeft u een (nieuwbouw)woning en wilt u deze verhuren? Neem dan gerust contact op.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!