Algemeen

Schäfer Notarissen: Onze werkzaamheden worden steeds digitaler, onze klantbenadering niet

Als je officieel iets wilt vastleggen, dan heb je een notaris nodig. Denk hierbij aan een testament, huwelijkse voorwaarden of een hypotheekakte. Naast het maken van documenten en aktes kunnen notarissen ook juridisch advies geven en bemiddelen.

Schäfer Notarissen, opgericht in 1998, is een gevestigde naam op dat gebied.

 

Op het NRE-terrein, een kleinschalig, maar levendig en creatief gebied aan de rand van het centrum, is het nieuwe kantoor van Schäfer Notarissen gevestigd. “Een bewuste keuze” volgens David Sjerp. Samen met Maarten Segers vormt hij het management van het kantoor, dat daarnaast ook nog een vestiging in Nuenen heeft. David vervolgt: In totaal zijn we met bijna 30 mensen en veel collega’s werken een gedeelte van de week in Nuenen en de rest van de week in Eindhoven, om op die manier de collegiale band te behouden en één team te blijven. We hebben een héle leuke groep mensen bij elkaar, en hoewel onze werkzaamheden meestal over serieuze aangelegenheden gaan, wordt er gelukkig veel gelachen!

 

Prima switch naar het NRE-terrein

Voorheen zaten we op een mooie locatie in de wijk Den Elzent, maar we zijn het er unaniem over eens dat we een prima switch hebben gemaakt. Hier, op het NRE-terrein, komen wonen en werken samen en er zitten een aantal dynamische bedrijven, vooral uit de creatieve sector. We zitten in een splinternieuw kantoorgebouw dat heel duurzaam is met bijvoorbeeld gevels een dak dat over een jaar of twee volledig met planten begroeid zal zijn. In het gebouw zitten vijf bedrijven en we merken dat er een frisse wind waait. Er is een dakterras en een gezamenlijke keuken. Zodoende hebben mijn collega’s en ik ook dagelijks contact met anderen en gaan de gesprekken niet alleen over ons vakgebied.

 

“Tussen de mensen”

Maarten is al ruim 20 jaar notaris en toen Piet Henri Schäfer op 1 januari 2022 met pensioen ging, was dat voor mij de kans om notaris te worden. Deze wisseling van de wacht viel samen met de verhuizing, dus er is de laatste maanden van alles gebeurd binnen ons kantoor. De keuze van deze locatie past ook in onze visie: in de loop der jaren heeft ons kantoor de reputatie opgebouwd om “tussen de mensen” te zitten.

 

Van een notaris verwacht je deskundigheid en efficiëntie. Uiteraard kun je daar bij ons van op aan. Onze werkwijze, onze filosofie en klantbenadering zijn modern, laagdrempelig, helder en informeel. Wij staan midden in de maatschappij en proberen ons steentje bij te dragen.

 

Wij streven ernaar om mensen op een nieuwe manier naar het notariaat te laten kijken. Wij beogen een vertrouwenspersoon te zijn voor de mensen, maar dan wel één die hun taal spreekt en zich aanpast aan de wensen en behoeften. Of het nu gaat om trouwen, een overlijden, het kopen van een huis of het starten van een bedrijf: wij willen mensen op elk gebied behoeden voor valkuilen en helpen de juiste keuzes te maken.

 

Menselijke benadering

Naast de genoemde deskundigheid en efficiëntie is het volgens mij zeker zo belangrijk om empathisch te zijn en klanten menselijk te benaderen. Ons werk wordt steeds digitaler, maar de mensen zijn dat niet. De menselijke maat in het oog houden is één van de kerntaken van een goede notaris.

Dit is noodzakelijk, want altijd als er een notaris aan te pas komt is er iets aan de hand en moet er iets geregeld worden. Soms met een traan, dat hoort ook bij ons werk, maar gelukkig ook heel vaak met een lach.

 

Welkom!

Concluderend: met ons enthousiaste team en het nieuwe kantoor zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet. De menselijke kant blijft het allerbelangrijkste en door de toegenomen digitalisering van onze werkzaamheden blijft daar genoeg tijd voor over. Mensen mogen zich welkom voelen bij ons. We doen ons werk met plezier en hopen daarmee mensen te helpen waar nodig. Maak gerust eens een afspraak!

 

Schäfer Notarissen

Gashouder 36E | Eindhoven

Park 34-36 | Nuenen

T. 040 266 0660

www.notarisnodig.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!