Algemeen

Samen zingen in coronatijd

Voor koren is het in deze tijden heel lastig om de moed erin te houden. Meer dan een miljoen mensen in Nederland vinden hun ontspanning door middel van gezellig samen te zingen. Voor hen is het niet kunnen zingen een groot gemis.
 
Het Eindhovens Popkoor heeft tóch een manier gevonden om in deze lastige tijd van zich te laten horen. Met hun nieuwe Kerstvideo "Love Is All" van Roger Glover is het hele koor samen zingend en swingend te zien, zonder dat de koorleden elkaar daadwerkelijk hebben gezien.

"Al maanden proberen we te zoeken naar nieuwe manieren om ondanks alle beperkingen gezellig met elkaar te blijven zingen," aldus dirigent Nova Borgers van zangschool SingShop. "In de zomer zongen we op gepaste afstand in het park, nu doen we vooral online sessies met als klap op de vuurpijl ons laatste project: Love Is All."

Het plan was om elk koorlid één voor één op te nemen en te filmen in de studio. Vervolgens werden alle beelden samengevoegd tot één groot zingend geheel.

Borgers: "Nu zijn er wel vaker video's gemaakt van koorleden in kleine vakjes naast elkaar, maar wij wilden die vakjes juist proberen te doorbreken." In Love Is All wordt er een groot rood hart als symbool voor liefde ogenschijnlijk doorgegeven van koorlid naar koorlid, zodat de corona grenzen lijken te vervagen.

Volgens Nova is er al chagrijn genoeg. "Ondanks alle beperkingen blijven liefde en muziek iets wat we altijd aan elkaar moeten blijven doorgeven. No matter what!" De nieuwe video Love Is All is te zien op de website van Het Eindhovens Popkoor: popkooreindhoven.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!