Uitgaan

Pynarello onthult 'Pathétique': Tsjaikovski’s zesde symfonie en een gloednieuw stuk van nieuw artistiek leider Julian Schneemann

Pynarello gaat op ontdekkingsreis door de zesde symfonie Pathétique van Tsjaikovski en de gloednieuwe noten van toekomstig artistiek leider Julian Schneemann. Op dinsdag 28 mei komt het gezelschap naar Muziekgebouw Eindhoven.

Collectief Pynarello duikt in het volgende symfonische meesterwerk met de grootste bezetting tot nu toe. Meer dan zestig musici ontrafelen samen de partituur van Pathétique in samenwerking met actrice Maartje van de Wetering. Pynarello neemt je mee in het leven en de tijdgeest van Tsjaikovski rondom de laatste levensjaren van de componist. Alleskunner Thomas Beijer beet zich vast in de diepgaande theorieën en geheimzinnige sfeer rondom Pathétique en schreef een eigenzinnige reflectie, die Maartje van de Wetering voor haar rekening zal nemen op het podium. 

De toekomstige artistiek leider van Pynarello, Julian Schneemann, componeert in opdracht van TivoliVredenburg een nieuw werk voor het 10-jarig bestaan van de concertzaal. The Moving Staircase, een ode aan de grote roltrap in het midden van TivoliVredenburg. Maak kennis met het muzikale brein van de kersverse artistieke chef van Pynarello.

“Wat een eer om nieuwe noten te mogen schrijven voor deze geweldige groep muzikanten met wie ik mag gaan samenwerken! The Moving Staircase brengt je omhoog naar één grote open ruimte met allerlei zalen en uiteenlopende soorten muziek – via een klassiek orkest kom je terecht bij een jazzoptreden, een folksessie of een technofeest!” - aldus Julian Schneemann

Programma
Tsjaikovski – Symfonie no. 6
The Moving Staircase – Julian Schneemann

Thomas Beijer: Tekst
Maartje van de Wetering: Voordracht

Over Pynarello
Pynarello vindt dat klassieke muziek avontuurlijker, spontaner en directer kan. Daarom wordt de muziek waar de musici van Pynarello zoveel van houden, stokoud en splinternieuw, keer op keer opnieuw uitgevonden. Het collectief speelt vaak zonder bladmuziek, zonder dirigent, in concertzalen en ver daarbuiten.

LINK NAAR TICKETS


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!