Algemeen

Pinksteren in Eindhoven: Dit is er te doen

Pinksteren is een vrolijke feestdag die jaarlijks wordt gevierd in Nederland. Voor degenen die zich in de stad Eindhoven bevinden, is er geen tekort aan spannende en boeiende activiteiten om van te genieten tijdens dit feestelijke weekend. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, cultuur, muziek of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, Eindhoven heeft voor ieder wat wils. Hier zijn enkele ideeën om je Pinksterweekend in Eindhoven onvergetelijk te maken. 

De Nachtbus

Ervaar een uniek avontuur door Eindhoven terwijl je aan boord stapt van een vintage DAF-bus en geniet van een boeiende mix van muziek en literatuur. Dit is de essentie van De Nachtbus. Op 27 mei kun je een rit maken door de stad in het gezelschap van getalenteerde singer-songwriters Tim Knol en Shishani, en auteurs Lotte Lentes en Joshua Snijders. De bus vertrekt om 19.30 uur en 22.00 uur vanaf Pand P, gelegen aan de levendige Leenderweg. Wees op tijd, want er zijn slechts zestig beschikbare plekken.

Datum: Zaterdag 27 mei

Tijdstip: 19.00 uur - 23.30 uur

Locatie: Pand P, Leenderweg 65

Toegangsprijs: 30 euro per kaartje

Vikingfest

Betreed de fascinerende wereld van de Vikingen tijdens het Pinksterweekend bij Vikingfest, gehouden in het preHistorisch Dorp. Laat je verrassen door ontmoetingen met krijgers en ambachtslieden die meer dan 1.300 jaar geleden leefden. Maak een wandeling over de bruisende vikingmarkt en proef bijzonder middeleeuws bier. Hier kun je tevens unieke handgemaakte voorwerpen bemachtigen, zoals messen, stoffen, speelgoed en houten lepels en kommen. Vergeet niet om een smakelijke maaltijd te halen bij een authentieke middeleeuwse herberg en deel te nemen aan boeiende workshops.

Datum: Zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei

Tijdstip: 10.00 uur - 17.00 uur

Locatie: preHistorisch Dorp, Boutenslaan 161

Toegangsprijs: Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 16 euro (in de voorverkoop). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.

Foodstock

Waarom naar de andere kant van de wereld reizen voor een culinaire ontdekkingsreis? Dit Pinksterweekend komen de culinaire wereldwonderen gewoon naar jou toe! Spring op de fiets of ga te voet naar de prachtige locatie bij de IJzeren Man en laat je smaakpapillen verwennen tijdens Foodstock! De meest verrukkelijke foodtrucks staan voor je klaar, variërend van de verrukkelijke Surinaamse keuken tot heerlijke oer-Hollandse poffertjes. Geniet en laat je buikje rond eten tijdens dit smakelijke festijn!

Datum: Pinksterweekend

Locatie: IJzeren Man

Toegang: Gratis (kosten voor eten en drinken kunnen variëren)

 

Wijnfestival in het Stadswandelpark

Van 26 tot en met 29 mei wordt het Stadswandelpark omgetoverd tot een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Laat je smaakpapillen verwennen met een scala aan wijnen van lokale leveranciers, zoals Vinius en Van der Heijden. Of je nu houdt van rood, wit, zoet, droog of fruitig, er is voor elk wat wils. Bovendien kun je genieten van heerlijke hapjes, waaronder sushi. Op zaterdag kun je dansen op de opzwepende beats van getalenteerde DJ's. Breng gerust je kinderen mee op zondag, want dan is het familiedag en zullen de kleintjes zich uitstekend vermaken bij de speciale kids corner. Terwijl zij zich vermaken, kun jij ontspannen en genieten van wijntjes met je vrienden.

Datum: Vrijdag 26 tot en met zondag 29 mei

Locatie: Stadswandelpark, Alberdingk Thijmlaan

Toegangsprijs: Dagtickets zijn verkrijgbaar voor 11 euro, terwijl je met een weekendticket slechts 16 euro betaalt.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!