Uitgaan

Philipskoor viert 85-jarig bestaan met Messiah

Het Philips' Philharmonisch Koor bestaat 85 jaar en gaat dit jubileum feestelijk vieren met een uitvoering van de Messiah van Händel. Het concert vindt plaats op 6 november, in Domusdela in Eindhoven.

 

Op 1 september 1937 werd het koor opgericht, toen nog door uitsluitend Philips medewerkers. In de 85 jaar die sindsdien zijn verstreken, heeft het koor prachtige concerten gegeven in binnen- en buitenland en bijzondere concertreizen gemaakt. Het koor is in die jaren geleid door illustere dirigenten als Hein Jordans, Louis Buskens en Gijs Leenaers. Alles bij elkaar ingrediënten voor een bewogen periode en bijzonder veel muziekplezier voor leden en toehoorders van het Philipskoor.

 

Om het 85-jarig bestaan luister bij te zetten voert het Philipskoor Händel’s Messiah uit op 6 november om 14.00 uur in de voormalige Paterskerk, nu Domusdela, Eindhoven. De Messiah van Händel is een oratorium in 3 delen over de geboorte van Christus, zijn sterven en de verkondiging van het evangelie. Het is dus een werk over Kerstmis, Pasen en Pinksteren in één. In de vertolking van Händel wisselen jubelende passages de meer ingetogen en donkere gedeeltes af. Het gevoel van hoop overheerst. De colloratuur en sprankelende wisselwerking tussen de stemmen zijn aanstekelijk in hun enthousiasme.

 

Solisten zijn Linde Schinkel (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Mattijs Hoogendijk (tenor), Pieter Hendriks (bas). Het Philipskoor wordt begeleid door Barokorkest La Sorpresa. Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent van het Philipskoor, Iassen Raykov.

 

De toegang bedraagt €42,50. Kaarten zijn te bestellen via https://www.muziekgebouweindhoven.nl.

Het adres van Domusdela is Kanaalstraat 4, 5611 CT Eindhoven.

 

 

Over het Philipskoor

Het Philips’ Philharmonisch Koor is opgericht in 1937 en viert met dit concert zijn 85-jarig jubileum. Het Philipskoor verzorgt jaarlijks 3 tot 5 concerten of concertseries en richt zich op de grotere koorwerken. Zo voert het koor al sinds 1948 jaarlijks Bachs Matthäus Passion uit, een traditie van inmiddels meer dan 70 jaar! In augustus 2019 nam het koor deel aan het internationale korenfestival “The Singing World” in St. Petersburg, Rusland. Het koor staat sinds 2021 onder leiding van dirigent Iassen Raykov. Béni Csillag (2012-2021) en Gijs Leenaars (2006-2012) gingen hem voor. Repetitor is Mark van Platen. Het koor telt momenteel ca. 70 leden uit de Brainport-regio, waaronder diverse expats (8 nationaliteiten vertegenwoordigd).


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!