Algemeen

Zorg ervoor dat jouw foto wordt herinnerd!

 

De mooie vogels op de schutting, de kleine kinderen die aan het stoepkrijten zijn of de prachtige zonsondergang. De perfecte ingrediënten om een mega mooie foto te maken zou je denken. Maar hoe kan het dan dat zodra jij een foto van de zonsondergang maakt, die er voor jou schitterend uit ziet, deze op camera een slechte 2.0 versie is?

 

Ontzettend zonde! Herken je dit? Ik namelijk wel want mijn telefoon staat helemaal vol met zonsondergangfoto’s die de Instagram net niet hebben gehaald. Daarom een paar tips voor jou om prachtige foto’s te maken van de zonsondergang!

 

Plan je moment

Wil je echt de volle zonsondergang of toch liever net dat moment ervoor? Zorg bij beide dat je op tijd bent. Een uur voor zonsondergang is het licht heel mooi en zacht, hier maak je ontzettend mooie natuurfoto’s. Natuurlijk is het na zonsondergang ook prachtig, dan blijven ondanks dat de zon weg is, de kleuren nog mooi te zien.

 

Wolken? Geen probleem

Het liefste wil je bij de mooie avond zon een heldere lucht, maar is het echt het grootste probleem als er wolken zijn? Nee, zeker niet! Een lichte sluierbewolking kan juist ook prachtig zijn. Soms geven de wolken juist net dat extra aan die lege lucht.

 

Kies een onderwerp voor op de voorgrond

Een onderwerp op de voorgrond kan juist erg mooi zijn. Bij een groothoeksituatie kan dit juist voor iets meer diepte zorgen. Hierdoor wordt de foto interessanter en is er meer te zien. Op deze manier blijf je er langer naar kijken en dat is wat je wilt natuurlijk! Ook is dit ideaal als er iets in beeld is wat je juist wat minder vindt, de aandacht wordt op deze manier naar de voorgrond getrokken.

 

Ik weet ieder geval wat ik de volgende keer ga doen voor die mooie foto, jij ook?


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!